<
actueel / nieuws

11 presentaties Milaan Design Week 2018

21 maart 2018

Van 17 t/m 22 april 2018 vindt de Salone del Mobile 2018 plaats, een van de omvangrijkste internationale beurzen voor meubel- en productontwerp. Het Stimuleringsfonds ondersteunde elf presentaties tijdens de Milaan Design Week, zowel op de Satellite als op bijzondere locaties verspreid door de stad. Wil je weten wie waar presenteert? Bekijk onderstaande google map.

De elf presentaties tonen de excellente kwaliteit van het Nederlandse ontwerpveld, die zich in Milaan op uiteenlopende manieren manifesteert: in de artistieke kwaliteit van de producten en concepten, met onderscheidende presentaties op bijzondere locaties en door opvallende samenwerkingsvormen of groepspresentaties.

selectie
Onder de gepresenteerde projecten zijn toepassingsgerichte en concreet uitgewerkte ontwerpen, zoals de MINOIS handbag collection van Lumiére du Nord. Daarnaast is gekozen voor meer experimenteel werk dat in een vroeger stadium van ontwikkeling wordt getoond, zoals de presentaties van Studio Truly Truly, VANTOT, Alissa+Nienke, BELéN en Tijs Gilde Design Studio. Jelle Mastenbroek, Daniel de Bruin en Bas Bakx kiezen voor een meer conceptuele en op beleving gerichte installatie met een maatschappelijke boodschap.

De geselecteerde platforms chp...? jewelry, Crafts Council Nederland en Dutch Invertuals bieden betrokken ontwerpers een mooie kans om zich in Milaan binnen een bijzondere groepspresentatie te presenteren. Deze platforms werken ieder met een opvallend concept dat nieuwe perspectieven biedt op Nederlands ontwerp van een meer uitgesproken en experimenteel karakter. In het verlengde hiervan past ook het voorstel van Better Known As, dat een performatieve presentatie is van een collectief met jonge ontwerpers die in Milaan een eigenzinnig geluid willen laten horen met een opvallende presentatievorm.

Download hier de brochure over de 11 presentaties in Milaan.
Beeld bovenaan: Alissa+Nienke, Interactive Interior Collection.