<
actueel / nieuws

12 projecten geselecteerd in Immerse\Interact ronde 1 – 2020

12 mei 2020

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Nederlands Filmfonds ondersteunen in het kader van de samenwerkingsregeling Immerse\Interact 12 projecten binnen het interdisciplinaire medialandschap.

Sean Gilis, coördinator Immerse\Interact: 'De regeling Immerse\Interact is vorig jaar gelanceerd. We zien dat steeds meer aanvragen voor realisering worden ondersteund na een opstart te hebben gehad met een ontwikkelingsbijdrage in 2019. Goed dat de fasering ontwikkeling-realisering in die zin aansluit op het veld dat de regeling bedient.'

selectie
Een externe adviescommissie selecteerde de projecten. De samenwerkende partners zochten voor Immerse\Interact naar projecten waar artistiek onderzoek en experiment op het vlak van digital storytelling en de inzet van interactieve of immersieve media centraal staan.

In de eerste ronde van 2020, zijn toegekend:

Startsubsidie
Breaking Your Skin
Marco Della Coletta en We Make VR B.V.
De Rietfluit (foto bovenaan)
Jules van Hulst
synk
Frederick Rodrigues, Briohny Doyle

Ontwikkeling
Orphee et Eurydice
Robin Coops, Willem Bruls en Stichting M31 Foundation
Eclipse
Ali Eslami Karrabi en Alllesss
Anouschka
Tamara Shogaolu, Sandy Bosmans en Stichting Ado Ato Interactive

Realisering
Engelen van Amsterdam
Anna Abrahams en We Make VR
Swipe!
Mieke Gerritzen
Symbiosis
Marcel van Brakel en Stichting Polymorf Pervers
Luftschloss
Ronald Rietveld, Erik Rietveld
The Great Orator
Daniel Ernst en Codeglue
The Imaginary Friend
Steye Hallema en Stichting SubmarineChannel


 • cijfers
  Het beschikbare budget in deze ronde was € 650.000. Van de 25 ontvangen voorstellen werden er 12 gehonoreerd. Het honoreringspercentage komt daarmee op 48 procent.

  deadline
  De volgende deadline voor Immerse\Interact is op dinsdag 25 augustus 2020. Het is aan te raden om ruim voor het indienen van een voorstel contact op te nemen met de coördinator van de regeling Sean Gilis. De regeling valt onder het subsidiereglement van het Nederlands Filmfonds waardoor er aangepaste ingangseisen van toepassing zijn.

  achtergrond
  Immerse\Interact is een subsidieregeling opgezet met de extra financiële impuls voor vernieuwing uit het regeerakkoord. Hiermee kon de voormalige Non-fictie Transmediaregeling, een eerder samenwerkingsregeling van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Nederlands Filmfonds, worden verbreed en is het nu mogelijk om voor zowel fictie- als documentaireprojecten aan te vragen.