<
actueel / nieuws
  • Video still door Studio Moniker

19-27 okt: Dutch Design Week tips

05 oktober 2019

Van 19 tot en met 27 oktober 2019 vindt de Dutch Design Week in Eindhoven plaats. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is deze editie wederom op meerdere locaties aanwezig. Daarnaast worden op verschillende locaties projecten gepresenteerd die zijn ondersteund vanuit de regelingen van het Stimuleringsfonds. Wij bieden hieronder een overzicht met tips van onder andere tentoonstellingen, (interactieve) presentaties en (netwerk)bijeenkomsten.

Platform Talent
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie presenteert nieuw talent in 'The Scene is Here'. De ontwerpers die in 2019 een talentontwikkelingsbeurs van het fonds hebben ontvangen, zijn in kaart en beeld gebracht in één minuut durende filmportretten. Van 19 t/m 27 oktober zijn deze portretten tijdens de Dutch Design Week in MU te zien in de tentoonstelling 'The Scene is Here'. Ook zijn er dagelijks drie performances en workshops van talenten die zich zo ter plekke op onverwachte wijze presenteren aan het publiek. Bekijk hier het Platform Talent.

Chronic Health
Bij de tentoonstelling 'Chronic Health, It's only human?' in de Embassy of Health is het belang van design voor (toekomstige) gezondheidszorg te zien. Acht projecten van ontwerpers, ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, maken onderdeel uit van de tentoonstelling Chronic Health: It's only human?: Moirai van Siba Sahabi, Up close & personal van Gortemaker Algra Feenstra en Waag, Vibrating Instrument and Modular structure van Adi Hollander, Encounter #6 van Joost van Wijmen, De Eendagszaak van Cascoland, Klusplus van Manon van Hoeckel en Nicky Liebregts, Millennium Ginseng Project van Kuang-Yi Ku en DEEP van Owen Harris en Monobanda. Met op 24 oktober een inspiratiesessie Chronisch Gezond als onderdeel van de Embassy of Health in samenwerking met Agis Innovatiefonds in het Klokgebouw. Aansluitend is er een borrel en een rondleiding over de tentoonstelling.

Social Design Showdown
Afdeling Buitengewone Zaken en Nicky Liebregts organiseren in samenwerking met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de bijeenkomst Social Design Showdown op 21 oktober 2019 in FIFTH. Tijdens de Social Design Showdown wordt onderzocht hoe ontwerpers onze maatschappelijke samenhang kunnen versterken, de bewustwording van sociale kwesties vergroten, helpen bij het creëren van een inclusieve maatschappij en nieuw cultureel gedrag bevorderen.

GO! RES
Op woensdag 23 oktober organiseren we tussen 14.00 - 17.00 uur de laatste 'GO! RES'-bijeenkomst in Natlab. GO! RES is een vervolg op 'KEER', de tentoonstelling, film en publicatie over de samenhang tussen opgaven op het gebied van klimaatadaptatie, energietransitie, erfgoed en ruimte. Tijdens de slotbijeenkomst in Eindhoven wordt een inspiratiebrief gepresenteerd. Een bundeling van inhoudelijke kansen en knelpunten met een praktische onderbouwing, tips voor het regionaal uitrollen van de energietransitie en een manifest gericht op de integrale en gebiedsgerichte aanpak.

This is a Take-Over: Researching Remix
Met het programma 'This is a Take-Over: Researching Remix' vestigt Metro54 aandacht op ontwerp, digitale cultuur, reflectie en onderzoek binnen urban arts & culture. Re-mix and Re-search wordt gerealiseerd in samenwerking met het Stimuleringsfonds.

Architectuur Biënnale Venetië 2020
In verband met de Open Oproep Architectuur Biënnale Venetië 2020 organiseren we samen met Het Nieuwe Instituut een evenement op 22 oktober 2019 van 15.00-17.00 uur in TAC Eindhoven. Debra Solomon, Afaina de Jong en Klaas Kuitenbrouwer reflecteren elk vanuit hun eigen perspectief op het thema van de biënnale 'multispecies urbanism'. Er is tevens gelegenheid tot het stellen van vragen.

Arita, Japan
Creative Residency Arita 2018-2019 presenteert eerder door ons ondersteunde residenties, zoals ontwerpers Aliki van der Kruijs en Thijmen Smeulders.

presentaties van ondersteunde projecten

Tentoonstelling 'EE Exclusives' door Alissa+Nienke en EE Exclusives
Tentoonstelling StormHout door AtelierNL
Tentoonstelling 'The Symbiocene Forest' door BioArt Laboratories
Tentoonstelling 'Manifestations - Superpowers' door Stichting Art & Technology
Tentoonstelling 'TRANSNATURAL exhibition' door Transnatural
Tentoonstelling 'Jobs Happy Place' door Job van den Berg
Interactieve installatie 'Immersive Journalism: From news reporting to news experiences' door Jim Brady (Post Neon) & Ward Goes (Studio Ward Goes)
Een collectieve voorleesperformance van het boek 'One Click', 0.0146 seconds, door Julia Janssen
Presentatie 'Us & Them' door Alice Wong
Tentoonstelling 'We Are Societal Impact' door Bernhard Lenger (Foundation We Are)
De samenwerking 'Homo Sensorium' door Baltan Laboratories, Natlab en Broet
Tentoonstelling 'The Sun Show' door Alissa+Nienke
Afstudeerpresentaties 'Archiprix 2019' door Archiprix foundation


Video still door Studio Moniker