<
actueel / nieuws

19 sept: Symposium Leeromgeving van de Toekomst 2019

07 mei 2019

Op 19 september 2019 organiseert het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie in Amsterdam het tweede symposium Leeromgeving van de toekomst 2019. In een actief programma van workshops, presentaties, lezingen en in verschillen debatten bieden twaalf teams van ontwerpers en mbo-instellingen hun kijk op de Leeromgeving van de Toekomst.

Bent u werkzaam bij een mbo-instelling, bedrijf of maatschappelijke organisatie, beleidsmaker, toezichthouder of ontwerper? We nodigen u van harte uit voor het symposium Leeromgeving van de Toekomst 2019 op 19 september 2019 in de Tolhuistuin in Amsterdam.

De veranderingen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt leiden tot nieuwe vragen over de omgeving waarin beroepsonderwijs gegeven wordt. Hoe kunnen we de onderwijsomgeving laten meebewegen met de tijd? Hoe maken we ruimte voor interactie tussen opleidingen, beroepspraktijk en maatschappij? Maar ook, hoe kan het beroepsonderwijs een veilige thuisbasis bieden voor student en docent? Door ontwerpkracht in te zetten kunnen verrassende nieuwe inzichten en denkrichtingen worden ontwikkeld.

Wilt u:

ontdekken op welke manier ontwerpers een rol kunnen spelen in de transitie van het beroepsonderwijs en de onderwijsomgeving?
koplopers ontmoeten en voorbeelden zien van studenten, docenten, beleidsmedewerkers en ontwerpers die gezamenlijk werken aan de Leeromgeving van de Toekomst?
samen met alle deelnemers ontdekken hoe we de impact van projecten kunnen vergroten?
kennis maken met potentiele samenwerkingspartners en financieringsmogelijkheden om transities van onderwijs en omgeving binnen uw eigen onderwijsinstelling vorm te geven?

Kom dan op 19 september 2019 naar het symposium Leeromgeving van de Toekomst!

praktische informatie
datum: donderdag 19 september 2019
tijd: 09.30 - 18.30 uur
locatie: Tolhuistuin, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam

aanmelden
De conferentie is kosteloos. Aanmelden is noodzakelijk. Meld u uiterlijk tot 1 juni 2019 aan via het aanmeldformulier.

op de hoogte blijven?
Blijft u graag op de hoogte over het ontwikkeltraject Leeromgeving van de toekomst? Schrijf u dan hier in voor de Special Onderwijs. Meer informatie over de projecten is te vinden op m.stimuleringsfonds.nl/lvdt.

nieuwe open oproep leeromgeving van de toekomst
Het symposium vindt plaats in het kader van ontwikkeltraject Leeromgeving van de Toekomst dat op initiatief van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie in 2018 van start ging. In dit traject werken twaalf mbo-instellingen samen met ontwerpers aan concrete huisvestingsvraagstukken voor toekomstgericht beroepsonderwijs.

Met een nieuwe open oproep nodigt het Stimuleringsfonds in 2019 opnieuw mbo-instellingen en ontwerpers uit om samen met bedrijven, maatschappelijke partners en gemeenten te werken aan huisvestingsvraagstukken voor toekomstgericht mbo. De lancering van de open oproep zal plaatsvinden in juni 2019.

Foto bovenaan: Jetske van Oosten tijdens het eerste Symposium Leeromgeving van de Toekomst 2018. Foto door Mohamed Najah