<
actueel / nieuws

21 nieuwe talenten

16 oktober 2013

Voor het eerst ondersteunt het Stimuleringsfonds 21 uitzonderlijke talenten in de creatieve industrie, verdeeld over de disciplines architectuur, interieurarchitectuur, textielontwerp, sieradenontwerp, social design, productvormgeving, modevormgeving, schoenenontwerp en interactief media design.


Elk geselecteerd talent ontvangt € 25.000 vanuit de deelregeling Talentontwikkeling. Na een jaar wordt het werk van alle jonge talenten getoond in een gezamenlijke expositie.

Subsidie
Het grootste deel van de toegekende subsidie is vrij te besteden aan de verdere ontwikkeling van een eigen werkwijze of methodiek en/of het ontwikkelen van ideeën, prototypes of producten. Geselecteerde talenten krijgen bovendien de mogelijkheid om een aantal vouchers in te zetten. Daarmee kunnen ze expertise inhuren voor verdere professionalisering. Bijvoorbeeld voor het schrijven van een businesscase, het maken van een ondernemingsplan of het opzetten van een eigen praktijk. De vouchers bieden ook de mogelijkheid tot productontwikkeling in bestaande studio's, labs, ateliers en werkplaatsen, waarbij gebruik kan worden gemaakt van expertise van (ervaren) collega's. Een laatste deel van de subsidie is bestemd voor de gezamenlijke eindpresentatie.

En de talenten 2013 zijn'¦
Adriaan Aarnoudse (architectuur)
Arna Mackic (architectuur)
Foteini Setaki (architectuur)
Jorge Bakker (architectuur)
Pieter Stoutjesdijk (architectuur)
Rick van der Linden (interieurarchitectuur)
Aliki van der Kruijs (textielontwerp)
Boris de Beijer (sieradenontwerp)
Irma Földényi (product design)
Jinhyun Jeon (productvormgeving)
Jólan van der Wiel (productvormgeving)
Maaike Fransen (vormgeving)
Danny Cremers (modevormgeving)
Deniz Terli (schoenenontwerp)
Linda Valkeman (textielontwerp)
Pauline van Dongen (modevormgeving)
Elisabeth Klement (grafisch ontwerp)
Pinar Demirdag (grafisch ontwerp)
Viola Renate de Koeijer (grafisch ontwerp)
Rogier Delfos (grafisch ontwerp)
Beer van Geer (interactief media ontwerp)

Selectieprocedure
Op basis van portfolio's en cv's heeft de selectiecommissie Talentontwikkeling onder leiding van voorzitter Margriet Schavemaker, uit honderd inzendingen een eerste selectie van 39 kandidaten gemaakt. Deze kandidaten is gevraagd om een aanvullende motivatiebrief en een ontwikkelplan. In de tweede ronde heeft de commissie na zorgvuldig beraad en afweging gekozen voor de uiteindelijke 21 uitzonderlijke talenten. Het restant van het beschikbare budget blijft gereserveerd voor talentontwikkeling.

Talentontwikkeling 2014
In 2014 is er opnieuw een kans om als jong talent te worden erkend. Het Stimuleringsfonds organiseert één subsidieronde voor talentontwikkeling. De sluitingsdatum is 1 maart 2014. Let op: alleen ontwerpers/ vormgevers die maximaal vier jaar geleden zijn afgestudeerd komen in aanmerking voor het indienen van een aanvraag binnen de Deelregeling Talentontwikkeling. Aanvragers die in de ronde van 2013 zijn afgevallen kunnen pas een nieuwe aanvraag indienen in 2015.

Gedurende het lopende jaar wordt de ontwikkeling van de talenten gevolgd. Houd onze nieuwsbrief in de gaten!

>> Lees meer over de deelregeling Talentontwikkeling

website

www.stimuleringsfonds.nl