<
actueel / nieuws

22 sept: Online spreekuur Festivals en publiekspresentaties

13 september 2021

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseert op 22 september een online voorlichtingsbijeenkomst over bijdragemogelijkheden voor culturele instellingen of organisaties die bijzondere publieksprogramma's zoals festivals, tentoonstellingen en manifestaties, organiseren.

Datum: 22 september 2021
Tijd: 10.00 uur - 11.00 uur
Aanmelden: via deze link

Met de Regeling Festivals en publiekspresentaties ondersteunt het Stimuleringsfonds grootschalige festivals en uitzonderlijke presentaties binnen de context van de Nederlandse creatieve industrie.
Het doel is dat zij bijdragen aan een groter publieksbereik en de interesse voor de Nederlandse vormgeving, architectuur en digitale cultuur vergroten en verdiepen.

De regeling vervangt de Regeling Festivals creatieve industrie en de Open Oproep Uitzonderlijke Presentaties. Opvallende verschillen zijn een sterkere focus op het bereiken van een breed publiek en een verdeling van de middelen over vijf verschillende landsdelen en het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Het festival of de presentatie moet plaatsvinden in Nederland of het Caribisch deel van het Koninkrijk en een publieksstrategie hebben, gericht op het bereik van minimaal duizend fysieke bezoekers.

De eerste sluitingsdatum van de nieuwe Regeling Festivals en publiekspresentaties creatieve industrie is 13 oktober 2021.

Meld je aan via het aanmeldformulier en neem 22 september deel aan het online vraaggesprek!