<
actueel / nieuws

28 mrt: Bring it on! Open dag Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

01 maart 2019

Na een succesvolle eerste editie afgelopen jaar, organiseert het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie op donderdag 28 maart opnieuw Bring it on!. Op deze open dag brengen we de ontwerpende sector samen, vertelt directeur Syb Groeneveld over onze nieuwe plannen en gaan we in gesprek over ambities, ontwerpideeën en maatschappelijke impact.

Via publieke interviews met ondersteund ontwerptalent tonen we de kracht van ontwerp en de waarde van ontwerpend onderzoek. Ontwerpers, makers, talenten en instellingen laten zien wat de subsidie die zij ontvingen voor hen heeft betekend en samen bediscussiëren we nieuwe ontwikkelingen. In een afwisselend programma staan de thema's professionalisering, samenwerking en talentontwikkeling centraal. Ook lanceren we tijdens Bring it on! een aantal nieuwe open oproepen en regelingen.

Een belangrijk onderdeel van Bring it on! zijn de speeddates met medewerkers van het Stimuleringsfonds en een aantal andere organisaties. Wil je graag speeddaten? Kijk voor meer informatie onderaan het programma.

datum: donderdag 28 maart 2019
tijd: 14.00 uur - 17.00 uur, borrel aansluitend
locatie: Theater Rotterdam, Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam
aanmelden: Meld je aan via ons aanmeldformulier.

programma

14.30 Welkom door moderator Stephanie Afrifa

14.35 Vraaggesprek met directeur-bestuurder Syb Groeneveld over het afgelopen jaar en plannen voor de komende periode

14.50 Storytelling en Immerse\Interact – Joris van Ballegooijen (Stimuleringsfonds)
Wat zijn de opties voor makers en verhalenvertellers bij het fonds? Digitale cultuur vermengt zich met vrijwel alle denkbare artistieke disciplines. In de basisregeling Digitale cultuur zien we dat voorstellen vaak vertrekken vanuit onderzoek naar technologie. Met Immerse\Interact en Literatuur op het Scherm bieden we ook ruimte aan de producties zelf.

15.10 Duurzaamheid in de modesector – modeplatforms, FASHIONCLASH, State of Fashion en M-ODE, en modecollectief Das Leben am Haverkamp
Dat de mode-industrie anders zou moeten functioneren, horen en lezen we inmiddels overal. Maar wat vinden ontwerpers en modeplatforms hiervan en wat is hun aanpak? Andrea Kristić, stafmedewerker Vormgeving, gaat in gesprek over duurzaamheid in de modesector.

15.30 Interieur en interdisciplinariteit – ontwerper Siba Sahabi en adviseur Aslı Çiçek reflecteren op het vak.

15.50 Samenwerken aan de zorg – ontwerper Manon van Hoeckel en Gijsbert van Herk (Bestuursvoorzitter Humanitas) in gesprek over opdrachtgeverschap.

16.10 Talentontwikkeling – interview met ontwerpers Joana Chicau en TeYosh die afgelopen jaar een talentontwikkelingswerkbeurs ontvingen (voertaal: Engels)

16.25 Remix en sampling als methode voor vernieuwend ontwerp – welke ideeën, stijlen of verhoudingen ontstaan als mainstream werelden en tegenculturen samenkomen of botsen? Farida Sedoc en Navin Thakoer gebruiken remix en sampling als methode in hun werk. Zij gaan met elkaar in gesprek over welke erkenning en eigenaarschap je hiermee kunt afdwingen.

16.45 Diversiteit en nieuwe festivals – initiatiefnemers Brigitte van der Sande van Other Futures 2020 en Shirin Mirachor van Get Me - for today's activist lichten hun programmering toe.

17.00 Wrap-up met directeur-bestuurder Syb Groeneveld

17.05 Borrel, tot 18.30


speeddates
Let op: de speeddates zitten vol. Je krijgt van ons bericht wanneer je bent ingedeeld.

Een belangrijk onderdeel van Bring it on! zijn de speeddates met medewerkers van het Stimuleringsfonds. Je kan in een speeddate alles vragen over subsidiemogelijkheden, fondsbeleid en natuurlijk ook jouw idee kort toetsen. De speeddates zijn niet bedoeld om je portfolio of een conceptaanvraag voor te leggen.

Blokkenschema voor speeddates:
14.30 – 15.30 uur
15.30 – 16.30 uur


Bekijk hieronder de terugblik van Bring it on! 2018.


  • Video door Sofie van Greevenbroek