<
actueel / nieuws

Sport in the City - video en verslag

28 juni 2013

Op 20 juni vond in Utrecht het minisymposium Sport in the City plaats, bekijk hier de complete videoregistratie en het verslag van de bijeenkomst. Kan een gezonde stad ontworpen worden? Waarom is sport/bewegen nog zo weinig geïntegreerd met de inrichting van ruimte, terwijl er wel veel belangstelling is voor het thema gezonde stad?

Aanleiding is het ontwerpend onderzoek van planoloog Vincent Kompier en stedenbouwkundige Daniel Casas Valle in Lay-out #22. Met inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland. Voorafgaand aan het programma organiseerden we een rondleiding.

Verslag
Lees het verslag van de bijeenkomst in de PDF onderaan deze pagina.
Deelnemers Marije Blok en Laetitia Martina deden verslag via hun blogs, resp. op blossity.nl en studiolae.nl.

Video
U kunt het moment in de tijdslijn kiezen.
De sprekers en hun moment in de video:
- 00:00:00 Welkomstwoord en inleiding, Michiel van Iersel (moderator)
- 00:04:00 Studio Sport - Sport als ruimtelijke opgave, Thijs van Bijsterveld, Shift A+U
- 00:28:50 De Gezonde Stad, Mathijs Dijkstra van MD Landschapsarchitecten
- 00:51:58 Gesprek n.a.v. vier onderzoeken naar sport en de stad over trends en ontwikkelingen, en discussie met de zaal, met Vincent Kompier (planoloog), Daniel Casas Valle (stedenbouwkundige), Thijs van Bijsterveld (architect Shift A+U), Mathijs Dijkstra (MD Landschapsarchitecten), Stefan Bendiks (Artgineering)
- 01:57:50 Boekpresentatie Cycle Infrastructure, Janny Rodermond (directeur Stimuleringsfonds), Stefan Bendiks (Artgineering)