<
actueel / nieuws

9 juli: Get a Grant Den Haag

13 juni 2018

Zoek jij financiering voor je project of praktijk? Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mondriaan Fonds organiseren gezamenlijk een voorlichtingsbijeenkomst over subsidiemogelijkheden voor (net afgestudeerde) ontwerpers en kunstenaars. Kom langs bij het Get a Grant Event op de KABK op maandag 9 juli, tijdens het Graduation Festival.

Click here for English text.

Het Get a Grant Event geeft een overzicht van wat het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mondriaan Fonds te bieden hebben voor jonge creatieve professionals. Medewerkers van beide fondsen vertellen over de subsidiemogelijkheden: wanneer kan je subsidie aanvragen, hoe gaat dit in z'n werk en waar moet je op letten? Daarnaast vertellen modeontwerper David Laport en beeldend kunstenaar Marijn Ottenhof over hun ervaringen bij het indienen van een aanvraag en beantwoorden vragen uit het publiek. Aansluitend kun je specifieke vragen stellen aan de sprekers.

Deze bijeenkomst is de tweede in een reeks van drie Get a Grant voorlichtingsbijeenkomsten die het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds dit jaar verspreid over het land organiseren.

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Het fonds biedt onder andere een scala aan bijdragemogelijkheden voor kunstenaars en bemiddelaars (curatoren en critici) op het gebied van talentontwikkeling en praktijkverdieping.

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is het cultuurfonds voor architectuur, vormgeving, digitale cultuur en alle mogelijke crossovers. Naast projectsubsidies vanuit de diverse regelingen zoals Vormgeving en Digitale cultuur, stelt het fonds binnen de regeling Talentontwikkeling jaarlijks een werkbeurs beschikbaar aan zo'n 25 talentvolle jonge ontwerpers/makers voor hun artistieke en professionele ontwikkeling.

Datum: maandag 9 juli 2018
Tijdstip: 10.00 - 12.00 (programma van 10.00 - 11.30, met daarna mogelijkheid voor individuele vragen)
Locatie: Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Prinsessegracht 4, binnenplaats
Toegang: gratis
Aanmelden: meld je hier aan
Moderator: Femke Dekker (freelance curator, director of students bij Sandberg Instituut Amsterdam, ex commissielid Stimuleringsfonds)
Sprekers: modeontwerper David Laport, Hugo van de Poel van het Stimuleringsfonds (deelregeling Vormgeving en deelregeling Talentontwikkeling), kunstenaar Marijn Ottenhof, Carmen Muskee (communicatiemedewerker Mondriaan Fonds) en een projectmedewerker van het Mondriaan Fonds.

Voertaal bijeenkomst: Engels