<
actueel / nieuws

Aankondiging Open Oproep Uitzonderlijke presentaties

02 juli 2019

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie creëert ruimte voor verrassende voorstellen die vernieuwende presentaties voor een nieuw of specifiek publiek stimuleren. Presentatie-instellingen, tentoonstellingsplekken, musea of nieuwe initiatieven worden gevraagd met een voorstel te komen voor het ontwikkelen van een onderscheidende presentatie om de kwaliteiten en betekenis van de hedendaagse architectuur, vormgeving en digitale cultuur te tonen aan het publiek. Het fonds beoogt hiermee jaarlijks enkele onderscheidende, gedurfde of ambitieuze publiekspresentaties mogelijk te kunnen maken. Deze oproep is binnenkort te verwachten.

Musea en presentatie-instellingen, zowel nieuw als gevestigd, kunnen een aanvraag indienen voor het ontwikkelen van een niet-reguliere presentatie of tentoonstelling en aanvullende activiteiten voor het belichten van een onderwerp, thema of actualiteit binnen de ontwerpende disciplines. De aanvrager wordt gevraagd een bijzondere samenwerking aan te gaan met ontwerpers, makers, curatoren of andere professionele partijen die zich inzetten voor ontwerp of nieuw publieksbereik.

tijdspad
In de zomer 2019 zet het fonds deze oproep uit. In 2020 volgt een herhaling van de oproep. Wil je op de hoogte gehouden worden van deze oproep, stuur dan een e-mail naar info@stimuleringsfonds.nl o.v.v. Open Oproep Uitzonderlijke presentaties.

Deze oproep komt voort uit de extra middelen die het ministerie van OCW aan het fonds ter beschikking heeft gesteld in 2018, 2019 en 2020 voor Talentontwikkeling & Vernieuwing.


Foto bovenaan: Deletion Process - Only you can see my history, Kyriaki Goni tijdens Oddstream