<
actueel / nieuws

Activiteiten 2015

23 december 2014

Hier treft u een selectie aan van voorgenomen activiteiten van het Stimuleringsfonds. In het voorjaar organiseert het fonds een publieke bijeenkomst, waarin we vooruitblikken op nog te realiseren ambities in deze subsidieperiode 2013-2016. Tegelijkertijd wordt het Jaarboek 2014 van het Stimuleringsfonds gepresenteerd. In maart 2015 kunnen jonge ontwerpers, architecten, vormgevers en makers een aanvraag doen voor de Deelregeling Talentontwikkeling 2015/2016. Het Stimuleringsfonds zet dit jaar weer een aantal Open Oproepen uit, waaronder in het voorjaar de Open Oproep Talentontwikkeling in internationale context, en later in het jaar voor E-cultuur & zorg en E-cultuur & muziek. Voor de zomer verstuurt het Stimuleringsfonds een nieuwe oproep voor deelname aan de Hedy d'Ancona-prijs 2016.

Dutch Approach
Begin van het jaar gaat de website Dutch Approach online, bestaande uit projecten uit het internationale werkveld van architectuur en stedenbouw, die als doel hebben het onderscheidend vermogen van de Nederlandse ontwerpsector te tonen op het gebied van stedelijke ontwikkeling.

Pilot Productvormgeving
In de eerste helft van 2015 gaan ontwerpers, coaches en opdrachtgevers in het kader van de pilot Productvormgeving tot april aan de slag met de productontwikkeling. Hierna volgt een gezamenlijke presentatie met daaraan gekoppeld een publicatie over de resultaten van het project.

South by Southwest festival
Van 13 tot en met 17 maart is het Stimuleringsfonds opnieuw aanwezig tijdens het South by Southwest festival in Austin, Texas met ondersteunde projecten op het gebied van nieuwe media en technologie.

Hieronder vindt u een overzicht van andere belangrijke data van het Stimuleringsfonds.

Januari
14 januari: Nieuwjaarsborrel Stimuleringsfonds & Het Nieuwe Instituut
15 januari: besloten bijeenkomst met presentatie van eerste resultaten uit Open Oproep Ontwerp en Dementie
21 januari: nieuwjaarsevenement 2015 van MVO

Maart
13 t/m 17 maart: presentatie van ondersteunde projecten tijdens SXSW Interactive festival

April
14 t/m 19 april: presentatie van ondersteunde projecten tijdens Salone del Mobile Milaan

Augustus
5 t/m 9 augustus: presentatie van ondersteunde projecten tijdens Gamescom

Oktober
Programma E-cultuur en muziek tijdens Amsterdam Dance Event
17 t/m 25 oktober: Talent Exhibition Stimuleringsfonds tijdens Dutch Design Week