<
actueel / nieuws
  • foto: Peter Stigter

Amsterdam Fashion Week

21 januari 2014

Van 23 tot en met 27 januari vindt de 20ste Amsterdam Fashion Week plaats. Tijdens deze week zijn verschillende collecties te zien die tot stand zijn gekomen met ondersteuning van het Stimuleringsfonds.

foto: Peter Stigter, Spring Summer 2014 collectie van MATTIJS

Mattijs van Bergen
Mattijs van Bergen toont de nieuwe collectie 'Complementair' op de Amsterdam Fashion Week. Voor de collectie maakt hij gebruik van experimentele stoffencombinaties, printtechnieken, handschilderingen en breisels. De collectie komt tot stand door samenwerkingen met onder andere ontwerpassistent Renée de Brock, het Belgische Gysemans Clothing Group en Dechamps. In 2012 won Van Bergen de Mercedes Benz Dutch Fashion Award voor zijn label en collecties die gekenmerkt worden door sculpturale vormen en opvallend materiaal- en kleurgebruik.
Mattijs van Bergen werd ondersteund vanuit de Deelregeling Vormgeving: >> Complementair

David Laport
David Laport maakt onder de noemer 'Decay Elite' een vervolg op zijn afstudeercollectie. Deze collectie kreeg door lichte materialen te plisseren een 'opgewaaid' effect. Laport heeft deze nieuwe, technische benadering verder ontwikkeld. Daarnaast dient zijn fascinatie voor bloemen als inspiratie voor de nieuwe collectie. Laport onderzoekt de implementatie van bloemen in verschillende staten, van bloei tot verwelkt, in zijn kledingstukken. Door het gebruik van handwerk en fijne stoffen beoogt hij nieuwe vormen tot stand te laten komen.
David Laport werd voor het maken van de collectie ondersteund vanuit de Deelregeling Vormgeving: >> Decay Elite

Maryme-Jimmypaul en Deniz Terli
Tevens zijn tijdens de Amsterdam Fashion Week collecties te zien van Maryme-Jimmypaul, ondersteund vanuit de Deelregeling Vormgeving voor Mary and Jimmy, en van schoenenontwerpster Deniz Terli, ondersteund vanuit de Deelregeling Talentontwikkeling.

>> mattijsvanbergen.nl
>> davidlaport.com
>> marymejimmypaul.com
>> denizterli.com
>> fashionweek.nl