<
actueel / nieuws

Amsterdam Fashion Week 2013

09 juli 2013

Van 6 tot 16 juli organiseert de Amsterdam Fashion Week een programma met activiteiten gericht op het stimuleren van de Nederlandse mode. Het programma verbindt diverse partijen binnen de modewereld in zowel binnen- als buitenland.

Belangrijk onderdeel van de Fashion Week is het catwalkprogramma dat jonge talenten, ontwerpers en commerciële labels presenteert aan pers, inkopers en publiek. Het Stimuleringsfonds heeft bijgedragen aan twee collecties van jonge talenten vanuit de Deelregeling Vormgeving.

MaryMe-JimmyPaul
Jimmy Paul van Rinsum en Marie Burlot werken samen aan de nieuwe collectie Kawaii!. Uitgangspunt voor de collectie is reflectie op het (digitale) consumentisme. De term 'kawaii' komt voort uit de Japanse popcultuur en staat onder andere voor overdadigheid, hyperschattigheid en intens kleurgebruik, maar staat ook voor bepaalde gedragsregels binnen de Japanse cultuur. Schattig en meisjesachtig zijn wordt geassocieerd met aantrekkelijkheid. Met de collectie beogen Van Rinsum en Burlot dit aspect van de Japanse cultuur te portretteren. De collectie komt tot stand in verschillende onderzoeksstadia met samenwerkingen met mensen uit diverse disciplines. Grafisch ontwerpduo Pinar & Viola werkt mee aan de gedigitaliseerde versie van de collectie en presentatie.

FredFarrowBrittAvelonTan
Belangrijk aspect van het werk van Fred Farrow en Britt Avelon Tan is het onderzoek naar handwerktechniek en een hedendaagse toepassing ervan. Ze combineren een conceptuele benadering met draagbaarheid, en een rauwe, alternatieve look met raffinement. De nieuwe collectie en een show op de Amsterdam Fashion Week vormen een onderdeel van hun strategie om hun werk en label te ontwikkelen. Daarnaast voeren ze de Supercalifragelisticexpealido-shop in Parijs, die tevens als expositieruimte dient.
>> Project FredFarrowBrittAvelonTan

>> www.amsterdamfashionweek.com