<
actueel / nieuws

Amsterdam Urban Innovation Week

15 september 2013

Piet Heinkade 179, Amsterdam

Van 15 tot 21 september vindt de Amsterdam Urban Innovation Week plaats. Tijdens AUIW wordt ingezoomt op nieuwe modellen voor de creatieve industrie, de circulaire economie en sociale innovatie. Amsterdam als stad in transitie staat daarbij centraal.

De AUIW is in volle gang. Hierbij enkele highlights die u nog kunt bezoeken:

Crossover Estafette
do 19 sep | 18:00 - 21:00 | PDZ, grote zaal

(let op: begintijd gewijzigd)
We richten ons op de concrete cross-over samenwerkingsmogelijkheden tussen de topsector Creatieve Industrie en andere topsectoren, met specifieke aandacht voor Health & Life Sciences. Met speciale gastsprekers Juan Mateos Garcia van NESTA en Valerie Frissen van Click.

De Circulaire Stad
vr 20 sep | 09:30 - 16:30 | PDZ | Kosten: €10

Hoe kunnen we gezamenlijk vorm geven aan een circulaire stad, gebruikmakend van de creativiteit van zowel bewoners als sociale innovators? Voor deze bijeenkomst is een dag vol lezingen en workshops georganiseerd, door o.a. John Tackara (Frankrijk), Michiel Schwarz (Nederland) en Alastair Fuad-Luke (Finland).

Nieuw Amsterdam Stadexpeditie
za 21 sep | 12:00 - 00:00 | diverse locaties in Amsterdam

Ga op expeditie langs 100+ bottom-up praktijken die de stad rijk is. Van broedplaatsen tot moestuinen, en van zelfbouwprojecten tot aan tijdelijke horeca spots. Met een interactieve kaart selecteer je een route en ontdek je de stad of je eigen buurt! Deelname is gratis.

Voor een inventarisatie van bottom-up initiatieven zie ook: De Energieke Stad, geïnitieerd door het Stimuleringsfonds: www.deenergiekestad.nl


De Amsterdam Urban Innovation Week is een initiatief van Pakhuis de Zwijger, PICNIC, Waag Society, Gemeente Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.
De week wordt door het Stimuleringsfonds ondersteund vanuit de Deelregeling Activiteitenprogramma's >> Stichting Pakhuis de Zwijger.

website

www.dezwijger.nl