<
actueel / nieuws

Architectuur vanuit je luie stoel

27 oktober 2011

Sinds 1987 geeft Uitgeverij 010 verschillende architectuurgidsen uit. De succesvolle formule heeft zich in de loop der jaren bewezen. De gids voor moderne architectuur in Nederland is meer dan 30.000 keer verkocht in Nederland en daarbuiten. Inmiddels zijn er ook aparte gidsen gemaakt voor steden als Breda, Haarlem, Den Haag en Rotterdam. Het nadeel van deze papieren uitgaven is echter dat ze na een paar jaar verouderen, omdat de meest recente gebouwen ontbreken. Een website biedt hier de oplossing.

Online index
De website architectuurgids.nl bevat een overzicht van architectuur in alle Nederlandse steden. Er zijn verschillende manieren om de website te doorzoeken. Per stad, maar ook per architect of gebouwtype. Elke gebouw wordt zowel feitelijk als inhoudelijk beschreven. Daarnaast is er de mogelijkheid om via Google streetview het gebouw op locatie te zien.

Engelstalig
Alle inhoud van de site is in het Engels beschikbaar. Er zijn plannen om in de toekomst een smartphone applicatie te maken om de informatie ter plaatse te raadplegen.