<
actueel / nieuws

Architectuurgids Midden-Brabant

25 november 2011

Architectuurcentrum CAST presenteert Architectuurgids Midden-Brabant als publicatie, website architectuurgidsmiddenbrabant.nl en als applicatie voor de mobiele telefoon. Het is aan de gebruiker om te bepalen hoe hij de informatie benadert.

Voor de realisatie van Architectuurgids Midden-Brabant heeft CAST samengewerkt met de architectuurhistorici Hans Ibelings en Leon Sebregts en fotograaf Rene de Wit. De gids is samengesteld met bijzondere gebouwen uit de provinciehoofdstad Tilburg naast architectuurprojecten in de omliggende gemeenten Loon op Zand, Waalwijk, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk.

Media
De website architectuurgidsmiddenbrabant.nl biedt de mogelijkheid om projecten te filteren naar gemeente, thema en tijdsperiode.

Presentatie
Tijdens de presentatie wordt de Layar applicatie van de architectuurgids gepresenteerd door Marc Glaudemans van de Fontys Academie voor Architectuur en Stedenbouw. De applicatie biedt iedereen met een smartphone de mogelijkheid om op locatie informatie uit de architectuurgids te bekijken.
Een tentoonstelling met foto's uit de gids van fotograaf Rene de Wit wordt geopend. Daarnaast geven drie Brabantse bureaus een korte presentatie over zeer recent werk dat in de gids is opgenomen.

Tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het SfA.

Locatie: Deprez-gebouw aan de Lange Nieuwstraat 172-174 te Tilburg
Tijd: 17.00 - 19.00u
www.castonline.nl