<
actueel / nieuws

Arnout Visser in het MMKA

20 augustus 2013

Vanaf 25 augustus wijdt het Museum voor Moderne Kunst Arnhem (MMKA) wijdt een tentoonstelling aan vormgever Arnout Visser. Visser maakt op innovatieve wijze producten en objecten van glas, keramiek, metaal, plastic en afvalmateriaal. Kenmerkend voor zijn werk is dat hij voortdurend blijft zoeken naar nieuwe manieren om glas te gebruiken en daarbij de grenzen van het materiaal opzoekt.

Veel van zijn ontwerpideeën komen voort uit fysische en mechanische wetmatigheden, zoals het olie- en azijnstel Salad Sunrise waarbij de olie en azijn in één fles zitten en de olie op de azijn drijft.

Tentoonstelling
Het tentoonstellingsontwerp sluit aan op het werk en de werkwijze van Arnout Visser. In een gang van hoge stellingkasten wordt de bezoeker langs uiteenlopende objecten, thema's en experimenten geleid. Verder is een laboratorium ingericht, waar bezoekers glazen gebruiksvoorwerpen en andere toepassingen van glas kunnen bekijken. In de museumtuin staat een Kijklab opgesteld met door Arnout Visser uitgevoerde instrumenten als een barometer, zoutmaker en windmolen waarin zijn gebruik van natuurkundige wetten nog meer inzichtelijk wordt. Daarnaast worden in de tuin demonstraties gegeven over het maken van glas.

Arnout Visser
Arnout Visser (Middelburg 1962) voltooide in 1989 zijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en studeerde vervolgens aan de Domus Academy in Milaan. Hij woont en werkt in Arnhem. Zijn werk is bekroond met internationale prijzen, waaronder de Red Dot product design Award in 2007. Onder meer het Museum of Modern Art in New York, het Design Museum in Londen en de Kunsthal in Rotterdam hebben zijn werk aangekocht.

De tentoonstelling is van 25 augustus t/m 17 november. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie in een gelimiteerde oplage van 500 exemplaren.

Dit project werd ondersteund vanuit de Deelregeling Vormgeving: >>Arnout Visser en de glaspiraten

website

www.mmkarnhem.nl