<
actueel / nieuws

Blogging the City

16 oktober 2012

Op 4 oktober stond Pakhuis de Zwijger in het teken van bloggen en de stad. Studio Golfstromen, bekend van het blog Pop Up City, presenteerde een uitgebreid en gevarieerd programma van Nederlandse en Europese bloggers die 'iets' hebben met de stad.

's Middags kwamen veel lokale bloggers aan het woord. Zo sprak Zef Hemel voor het eerst over zijn blog Vrijstaat Amsterdam en welk effect dit op zijn werk heeft gehad. Hij ziet het blog als een middel om zijn gedachten te ordenen en te archiveren. Anderen krijgen zo een kijk in wat hem momenteel bezighoudt. Ook sprak de initiatiefnemer van I love Noord over de ontwikkeling van dit blog. Geboren uit frustratie over het gebrek aan kennis over de leukste plekken in Amsterdam-Noord, is het blog inmiddels uitgegroeid tot een grote gemeenschap die het stadsdeel positief op de kaart zet. Een van de belangrijkste factoren voor het succes was het combineren van off- en online publiciteitscampagnes.

Fietsen in de stad
Het avondprogramma begon met Copenhagenize. Deze blogger volgt vanaf 2007 het gebruik van de fiets in Kopenhagen. Inmiddels wordt hij over de hele wereld gevraagd om de lokale stedelijke fietsinfrastructuur te verbeteren. Hij was een van de weinige sprekers van de dag die een inkomen verdient via zijn blog. Andere sprekers benadrukken de sociale aspecten van steden, straatkunst en technische innovaties die de stad en de beleving van de stad veranderen. Een complete lijst van de sprekers is terug te vinden op: bloggingthecity.com .

Dit project is ondersteund door het Stimuleringsfonds vanuit de deelregeling Stedenbouw. >> Project Blogging the City