<
actueel / nieuws

CCD Award 2016

07 november 2016

Jaarlijks wordt de Code Culturele Diversiteit Award uitgereikt aan een instelling die of een project dat zich op een bijzondere wijze inzet op het gebied van culturele diversiteit. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 5000,-, mede dankzij de inzet van de zes Rijkscultuurfondsen. Met het geld krijgt de winnaar een impuls het goede werk voort te zetten. Nog meedingen naar de prijs? Meld vóór 1 december 2016 een Best Practice aan.

De prijswinnaar wordt gekozen uit de Best Practices die gedurende het hele jaar worden verzameld. Dit zijn voorbeelden van instellingen en projecten die actief zijn op het gebied van diversiteit. Het kan een organisatie zijn die het werk van cultureel diverse makers uitvoert of een museum die via andere PR kanalen bewust een nieuw publiek opzoekt. Of het kan ook gaan om een kunstproject dat tot stand komt dankzij de samenwerking van cultureel diverse partners.

Deadline
Nog meedingen naar de prijs? Dan moet de aanmelding van de Best Practice vóór 1 december 2016 binnen zijn. Er is vooral nog plek voor sprekende voorbeelden op het gebied van beeldende kunst, dans, erfgoed, design, literatuur, film en talentontwikkeling.

Verdere informatie
De longlist voor de CCD Award 2016 wordt bekend gemaakt op 7 december tijdens het OCW Congres Cultuur in Beeld in Rottterdam. De winnaar wordt in het voorjaar van 2017 bepaald door de jury onder leiding van juryvoorzitter Mariëtte Hamer.
Aanmelden van Best Practices kan via het aanmeldingsformulier op de website. Klik hier voor meer informatie over de CCD Award of kijk op codeculturelediversiteit.com.

website

codeculturelediversiteit.com