<
actueel / nieuws

Conferentie Scholenbouw en architectuur

20 januari 2011

De afgelopen jaren is de discussie over de kwaliteit van onderwijsgebouwen toegenomen. Deze is mede aangewakkerd door de publicatie Geen meter te veel die het Stimuleringsfonds voor Architectuur in november 2009 uitbracht. Sinds het uitbrengen van deze publicatie wordt het SfA regelmatig betrokken als partner bij projecten over het onderwerp.

Dordts beleid
De gemeente Dordrecht heeft een vooruitstrevend beleid op het gebied van onderwijsgebouwen. Dit heeft geresulteerd in een Integraal Huisvestingsplan voor Onderwijshuisvesting. Eind februari vindt in het Dordrechts Museum een conferentie over dit huisvestingsplan plaats. Tijdens de conferentie zal gesproken worden over de invloed van een onderwijsgebouw op goed onderwijs en de rol die de architect hierbij kan hebben.

Programma
De middag zal worden geleid voor Janny Rodermond, directeur van het Stimuleringsfonds voor Architectuur. Het lezingenprogramma wordt afgesloten met een onderwijsmarkt waar diverse architecten en scholen hun al dan niet uitgevoerde plannen tonen. Met Roos en Ros architecten, Frencken en Schol architecten, Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Urbis, Kees Willems van Teeuwisse & Willems architecten en Francine Houben van Mecanoo architecten.

Het symposium is slechts toegankelijk voor genodigden.