<
actueel / nieuws

Connecting The Dots 2012

10 april 2012

Vanaf 17 tot 22 april vindt de jaarlijkse Salone del Mobile in Milaan weer plaats. Tijdens deze grootste designbeurs (sinds 1961) stellen gerenommeerde merken én jong talent hun nieuwe collectie design en interieur voor aan pers en publiek. Dit voorjaar verschijnt de Milaan 2012 editie van Connecting The Dots voor het eerst samen met de Nederlandse editie van ELLE Decoration.

Connecting The Dots is gids en jaarboek ineen. Het magazine bundelt alle presentaties van Nederlandse ontwerpstudio's en meubelbedrijven op de verschillende locaties tijdens de Milan Design Week. Daarnaast biedt het Magazine een inzicht in de Nederlandse designcultuur aan de hand van artikelen en columns over design.

Artikelen
In de 2012 editie geeft Ann Maes een overzicht van veertig jaar Dutch Design in Milaan. Sjarel Ex en Annemartine van Kesteren, respectievelijk directeur en curator van Museum Boijmans van Beuningen wijden uit over de noodzaak van een designmuseum dat Nederland (nog) ontbeert. Het magazine bevat verder portretten van ontwerpers als Joep van Lieshout, Chris Slutter, Massoud Hassani, Laurens van Wieringen en meer.

Verspreiding
Connecting The Dots verschijnt in het Engels, ELLE Decoration in het Nederlands. Naast de 10.000 exemplaren die hun weg vinden in Milaan, zal het ook worden verspreid onder de abonnees en via alle verkooppunten van ELLE Decoration. De totale oplage komt daarmee op 75.000 exemplaren.

Het Stimuleringsfonds voor Architectuur ondersteunt eenmalig deze uitgave.