<
actueel / nieuws
  • Crossover Works #2

Crossover Works #2

18 februari 2014

Hoe kunnen we design thinking succesvol introduceren in andere topsectoren? De publicatie Crossover Works #2, Innoveren met de Creatieve Industrie biedt een verzameling praktijkvoorbeelden van ontwerpers die buiten de gebaande paden denken om de wereld vooruit te helpen. Het zijn cross-overs die passen in de ambitie van de creatieve industrie om in samenwerking met andere topsectoren, nieuwe oplossingen te vinden voor maatschappelijke en economische uitdagingen.

Best Practices
De ontwerpers, uitvinders, kunstenaars en hun opdrachtgevers uit Crossovers Works treden buiten hun eigen comfort zone. Dat levert innovatieve diensten en producten op. Zoals de E-gates op Schiphol, gebruiksvriendelijke doe-het-zelf poortjes om de grens over te komen. En Temstem, een app om stemmen in je hoofd in bedwang te houden. Of kogelwerende huid, de huid van een mens gecombineerd met spinnenzijde: sterker dan staal, elastischer dan nylon en beter warmte geleidend dan koper.

Meer dan een publicatie
Deze publicatie is de tweede in een serie. Dit initiatief maakt deel uit van een bredere beweging die het belang van de creatieve industrie voor andere sectoren wil uitdragen. In verschillende bijeenkomsten gaan ontwerpers in gesprek met producenten, opdrachtgevers en onderzoekers uit andere topsectoren, met het doel tot samenwerking te komen in concrete projecten. Binnenkort volgt meer informatie over dit programma.

Crossover Works is een initiatief van Syntens, Picnic, CLICKNL, Federatie Dutch Creative Industries en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie om te inspireren en crossovers naar en vanuit de creatieve industrie te stimuleren.

Crossover Works #2 is onderaan deze pagina downloaden.

Publicatie bestellen?
U kunt een gedrukt exemplaar aanvragen via info@stimuleringsfonds.nl met in de titel Bestelling publicatie Crossover Works. Geef in de e-mail aan welke editie (#1 of #2) u wilt ontvangen, in welke taal (Nederlands of Engels) en vermeldt uw naam en adres.

Crossover Works #2, 43 pagina's in kleur, beschikbaar in Nederlands en Engels. Met bijdragen van Jeroen van Erp, Chris Gruijters, Koert van Mensvoort en Willemijn de Jonge.

Crossover Works #1, 63 pagina's in kleur, beschikbaar in Nederlands en Engels. Met bijdragen van Harry Starren, Frank Kwakman, Marleen Stikker en Janny Rodermond.