<
actueel / nieuws

Cultuur als confrontatie

11 februari 2010

Op donderdagmiddag 25 maart organiseert het SfA in samenwerking met Erfgoed Nederland een minisymposium over de nieuwe sociaal-maatschappelijke en ruimtelijke opgaven en de wijze waarop erfgoed hieraan kwalitatief kan bijdragen.

Belvedere
Het SfA heeft vanaf 2002 honderden Belvedereprojecten ondersteund. Nieuwe methoden, werkwijzen en samenwerkingsverbanden zijn beschikbaar voor het werken aan actuele transformatieopgaven. Het streven naar een integrale culturele benadering van de opgaven is hierin een leidend gegeven. Op 25 maart wordt een brede scope van voorbeeldprojecten gepresenteerd om te komen tot aanbevelingen voor de nieuwe ruimtelijke culturele agenda. Ook komt de vraag aan bod hoe een culturele inzet kan worden bereikt in tijden van recessie en rijksbezuinigingen.

Programma
Het minisymposium vind plaats in Amsterdam. Het definitieve programma met een overzicht van gasten en sprekers wordt binnenkort bekend gemaakt door het SfA en Erfgoed Nederland, maar geïnteresseerden kunnen zich al aanmelden bij het Stimuleringsfonds voor Architectuur:
sfa@archfonds.nl