<
actueel / nieuws

Dagelijks verslag SXSW: Blender - Trade Show

09 maart 2014

Austin 9 maart. Met de opening van de Trade Show is South by Southwest 2014 nu echt in full swing. De Trade Show is het domein van een kleine driehonderd innovatieve bedrijven en startups. Onder hen het Nederlandse Blender Institute, internationaal befaamd om de open source animatieproducties. De opening van de Trade Show valt samen met de lancering van de campagne voor Blenders nieuwe animatieproject 'Gooseberry'.

Ton Roosendaal (producer Gooseberry): "De feature film die we gaan maken wordt een samenwerkingsproject van twaalf jonge, onafhankelijke animatiestudio's van over de hele wereld. Elk van de studio's produceert een gedeelte van de film in zijn eigen stijl. Esther Wouda, die eerder aan het script voor Sintel werkte, heeft het uitgangspunt voor het vrij absurdistische scenario bedacht. De film gaat over het schaap Michel, dat graag een interessanter leven wil leiden. Een faustiaanse verkoper sluit een pact met het schaap en laat hem vele verschillende levens beleven."

"We hebben de afgelopen dagen en nachten keihard gewerkt aan de lancering van de online crowdfunding campagne op gooseberry.blender.org. Doel van de campagne is om 10.000 supporters voor de film te vinden. We bieden supporters een abonnement aan op de Blender Cloud waardoor ze live kunnen meekijken in het productieproces. De Trade Show is een perfect podium. Iedereen komt naar je toe en het publiek van SXSW interactive is goed ingevoerd. Veel mensen kennen Blender en zijn bekend met de open productie principes. It just takes 10.000 people to change the film industry. "

Auteur: Joris van Ballegooijen, secretaris E-cultuur

Het Stimuleringsfonds riep in september 2013 ontwerpers, makers, producenten en opdrachtgevers uit de creatieve industrie op om een voorstel in te dienen voor SXSW. Kijk voor meer gehonoreerde projecten in het kader van deze Open Oproep op de pagina South by Southwest.

website

sxsw.com