<
actueel / nieuws

Dagelijks verslag SXSW: Digital Dreams – Gaming Expo

07 maart 2014

Austin, vrijdag 7 maart. De stad stroomt langzaam vol met festivalbezoekers. Wegen worden afgezet. Overal worden stands opgebouwd en klinkt muziek. De eerste BBQ's worden aangestoken. Net buiten het centrum ligt het Palmer Events Centre, hier start vandaag de eerste grote show in het Interactive programma: de Gaming Exhibition.

De jongens van Digital Dreams leggen de laatste hand aan hun booth, over een half uur gaat de deur open. Ze presenteren hun game Metrico, een innovatieve game waarbij de speler navigeert door een landschap dat is opgebouwd uit infographics die real time worden gegenereerd op basis van de bewegingen van de speler. Wat verwacht Digital Dreams van SXSW?

Geert Nellen (game designer en art director Digital Dreams): "We zijn er klaar voor. Gisteren zijn de drie Vita Playstations voor onze presentatie bezorgd door Sony bij een lokale gamedeveloper in Austin. Het is erg goed om lokale contacten te hebben. De gamedevelopers in Austin zijn self made en self organized. Het is een levendige scene. Via hen hebben we goedkoop onderdak gevonden, ook houden ze ons op de hoogte waar 's avonds de feesten en bijzondere bijeenkomsten zijn."

Thijmen Bink (technisch directeur Digital Dreams): "We willen de bezoekers van de Gaming Expo een relaxte speelervaring bieden. De booth is open en er liggen drie beanbags. Voor het spelen van Metrico moet je even de tijd nemen. Het niveau van de ontwikkelaars die hier rondlopen is hoog. Het is hectisch, maar de sfeer is toch ontspannen. Wat goed werkt is SXSW social, een heel laagdrempelige manier om met interessante mensen in contact te komen."

Roy van de Mortel (level designer Digital Dreams): "Op deze expo staat alles door elkaar, indie en commerciële games. De Gaming Expo is een relatief nieuw onderdeel van SXSW, je ziet dat de organisatie zich nog aan het uitvinden is. Na Austin gaan we door naar de Game Developers Conference in San Francisco, qua games nog veel groter dan SXSW. Maar omdat we hier onderdeel zijn van het Interactive programma biedt SXSW ons de kans ons in de kijker te spelen bij een veel breder publiek en pers. SXSW is voor ons geslaagd als we met Metrico de main stream Amerikaanse pers weten te halen."

Maandag de 11 maart presenteert Digital Dreams zich in de Dutch Base in het kader van het Spotlight on Holland programma. Op 12 maart is de wereldwijde release van de officiële Metrico trailer door Sony.

Auteur: Joris van Ballegooijen, secretaris E-cultuur

Het Stimuleringsfonds riep in september 2013 ontwerpers, makers, producenten en opdrachtgevers uit de creatieve industrie op om een voorstel in te dienen voor SXSW. Kijk voor meer gehonoreerde projecten in het kader van deze Open Oproep op de pagina South by Southwest.

website

www.metrico-game.com