<
actueel / nieuws

Denk je mee-sessies

30 juni 2019

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie blikt vooruit met drie bijeenkomsten voor makers.

Op dinsdag 11 juni is de uitgangspuntenbrief van minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) voor het nieuwe cultuurbeleid 2021-2024 gepubliceerd. Van Engelshoven maakt in de culturele basisinfrastructuur plek voor meer spelers en voor andere genres. Zo wordt het culturele aanbod een goede afspiegeling van de verschillende voorkeuren in de samenleving én van het culturele veld. Ook vindt de minister het belangrijk dat kunstenaars een eerlijke beloning ontvangen voor hun inspanningen. Het subsidiebudget van de basisinfrastructuur wordt uitgebreid met € 44 miljoen tot € 375 miljoen. Deze investering maakt deel uit van de structurele investering van € 80 miljoen in cultuur vanaf 2020.

Minister van Engelshoven: 'Cultuur verrijkt. Het verdiept ons gevoelsleven, het maakt onze samenleving hechter en stimuleert bedrijvigheid. En het heeft natuurlijk waarde in zichzelf.'

bijeenkomsten
De uitgangspuntenbrief betekent voor het Stimuleringsfonds het startsein om het nieuwe beleid te formuleren. Daarom gaat het fonds in juni al in gesprek met instellingen over de infrastructuur voor de creatieve industrie. In september organiseren we drie bijeenkomsten voor makers waarin we de contouren van ons nieuwe beleid met het werkveld willen bespreken. De bijeenkomsten hebben tot doel om inzichten uit het ontwerpveld op te halen en ideeën voor nieuw beleid te toetsen, zodat er geen afstand ontstaat tussen beleid en werkveld. Wat zijn de actuele ontwikkelingen en hoe sluiten de regelingen en programma's van het fonds hierbij aan? Denk je mee?

We organiseren drie middagen verspreid over de regio's noord/oost, west en zuid, op

maandag 16 september, 15:00 – 17:45 uur, LocHal Tilburg (Glazen zaal)
maandag 23 september, 15:00 – 17:45 uur, Rozet Arnhem
maandag 30 september, 15:00 – 17:45 uur, BlueCity Rotterdam

Reserveer alvast de data in je agenda en meld je aan via dit aanmeldformulier. Het programma volgt z.s.m. Houd hiervoor onze nieuwsbrief en social media kanalen in de gaten.

Graag tot dan!

Bekijk de brief met uitgangspunten cultuurbeleid 2021-2024 en alle bijlagen hier.