<
actueel / nieuws
  • Foto: Aad Hoogendoorn

Documentaire PAUZE! van The New School Collective in première

05 september 2017

In het najaar van 2016 toerde The New School Collective een week lang door Europa, op zoek naar inspiratie voor haar plannen om een eigen school op te richten. Tijdens de reis bezocht het collectieve initiatief van docenten, schoolleiders, masterstudenten, architecten en pedagogen een aantal bijzondere scholen. De vrije 'Vlinderwijs' school in Antwerpen, het Italiaanse katholieke onderwijs in Turijn en een 'Waldkindergarten' in Duitsland. Maar is de belangrijkste school niet veel dichterbij dan ze denken? En wat is een school eigenlijk? Kan een school bestaan zonder gebouw?

documentaire
De documentaire PAUZE!, die voortkwam uit de reis, gaat op 2 oktober in première in LUX Nijmegen tijdens de Nationale Onderwijsweek. De 'road movie op zoek naar onderwijsvernieuwing' is genomineerd voor Onderwijsfilm van het jaar 2017. Voor de première zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, reserveren kan via dit formulier.


context
The New School Collective werd in 2014 ondersteund binnen de Open Oproep Onderwijsomgeving voor uitvinders, denkers en doeners.

meer informatie
Meer over The New School Collective lees je hier.

  • Beeld boven: Aad Hoogendoorn

website

thenewschoolcollective.com