<
actueel / nieuws

Donaties en architectuurstichtingen

31 oktober 2012

Donaties zijn belangrijker geworden voor architectuurstichtingen nu ondersteuning vanuit het cultuurbeleid van de rijksoverheid afneemt. Stichting Architectuur Lokaal hield een succesvolle actie om donaties te werven. Gemeenten, architectenbureaus, adviseurs, instellingen en particulieren ondersteunden met hun bijdrages het werk van de stichting en het Steunpunt Architectuuropdrachten & Ontwerpwedstrijden.

Per 1 oktober 2012 heeft Architectuur Lokaal ruim € 12.000 aan donaties ontvangen, een grote stijging ten opzichte van 2011.

Per 1 januari 2012 is de nieuwe Geefwet verruimd. De wetswijziging, bedoeld om giften van particulieren en bedrijven aan culturele instellingen te stimuleren, biedt extra fiscale voordelen voor donateurs. Daarnaast heeft de Belastingdienst dit jaar de status van 'culturele ANBI' aan Architectuur Lokaal heeft verstrekt. Hierdoor komen giften aan de stichting voor extra aftrek in aanmerking. ANBI staat voor 'Algemeen Nut Bevorderende Instelling', ofwel: een cultureel goed doel.

>> website