<
actueel / nieuws

DUS Architects presenteert kamerprintmachine

15 maart 2012

DUS Architects organiseerde eind februari een fundraising party voor de KamerMaker, 's werelds eerste grootschalige en verplaatsbare 3D-printer. De KamerMaker kan complete ruimtes printen van 3 x 3 x 2,4 meter. De lancering van het open source project is feestelijk gevierd met zelf geprinte 3D-champagneglazen. De eerste 3D geprinte kamer wordt in september verwacht.

In de volgende fase gaat DUS in samenwerking met Ultimaker en €perminutedesign de Kamerprintmachine verder ontwikkelen. De digitale ontwerptechniek, mogelijke software en materialen worden onderzocht door kleine testkamers te printen. Het team onderzoekt bijvoorbeeld de mogelijkheden om bioplastic als printmateriaal te gebruiken.

Open source
KamerMaker project is een open source project. Alle onderzoeksgegevens zijn online beschikbaar. Het project nodigt iedereen uit om te participeren in het project, de printtechniek te verbeteren of ontwerpen voor te printen kamers te maken. Het ontwerp kan je op de website van KamerMaker uploaden en vervolgens op de locatie laten printen.

India
In Overhoeks, Amsterdam worden de mogelijkheden voor het maken van tijdelijke verblijfsruimtes getest. In Mumbai inventariseert DUS architects de mogelijkheid van het gebruik van plastic afval en het 3D-printen van woonruimtes.

Filmpje