<
actueel / nieuws

Dutch Design Week

15 oktober 2013

Van 19 tot en met 27 oktober is het Dutch Design Week in Eindhoven. Tijdens deze week staat de stad voor de twaalfde keer in het teken van nieuwe ontwikkelingen binnen de vormgeving. Er zijn tijdens de week vier tentoonstellingen te zien die zijn ondersteund vanuit de Deelregeling Vormgeving, waaronder een expositie van het werk van Helmut Smits en twee groepstentoonstellingen waarin samen het werk van 27 jonge ontwerpers te zien is.

Onomatopee
Stichting Onomatopee presenteert het werk van kunstenaar en vormgever Helmut Smits. Helmut Smits onderzoekt in zijn werk hoe gebruiksvoorwerpen en gebruikswensen op nieuwe manieren ingezet kunnen worden. Centraal staan schetsen van niet uitgevoerde werken verzameld over de afgelopen jaren. De schetsen verschijnen ook in een internationaal gedistribueerde publicatie.

Daarnaast is bij Onomatopee de tentoonstelling 11'x17' te zien, met werken van Elisa van Joolen. Het onderzoek van Elisa van Joolen in het kader van het project 11'x17' stelt de gangbare waardesystemen in de mode-industrie ter discussie. Voor de collectie heeft Van Joolen stocksamples van bekende merken verwerkt tot nieuwe producten.

Dutch Invertuals
Dutch Invertuals presenteert nieuw werk van twaalf ontwerpers rondom het thema 'waarde'. Wendy Plomp cureert deze tentoonstelling, waarin zij ingaat op actuele discussies rondom veranderende waarden. Er zullen bijdragen te zien zijn van Daphna Laurens, Kirstie van Noort, Edhv, Jeroen Wand, Jetske Visser, Mieke Meijer, Raw Color, Roos Gomperts, Jolan van der Wiel, Dienke Dekker, Os&Oos en Laura van Os. In de totstandkoming werken de ontwerpers samen met werkplaatsen Beeldenstorm, EKWC en het Glasmuseum in Leerdam.

Objects to Play!
Een collectief van jonge ontwerpers onder leiding van Lex Pott presenteert de tentoonstelling 'Objects to Play!'. In de tentoonstelling zijn elf interactieve werken te zien van zestien individuele ontwerpers en ontwerpduo's. Het thema 'doolhof' is zowel leidend in de tentoonstellingsvormgeving alsmede in de getoonde werken. In de interactieve tentoonstelling is werk te zien van Lex Pott, De Intuïtiefabriek, Lotte van Wulfften Palthe, Jonas Lutz, Aukje Fleur Jansen, Brit van Nerven, Oskar Peet, Sophie Mensen, Niels Heymans, Emilie Pallard, Marcia Nolte, Frederique Hesp, Florian de Visser, Frank Winnubst en Susanne de Graef.

>> dutchdesignweek.nl
>> lexpott.nl
>> onomatopee.net
>> dutchinvertuals.nl