<
actueel / nieuws

Edges of the Experiment genomineerd voor Dutch Design Awards

10 juli 2015

De in mei verschenen publicatie 'Edges of the Experiment – The Making of the American Landscape' is genomineerd voor de Dutch Design Awards 2015 binnen de categorie 'communication'. De publicatie brengt het onderzoek van grafisch ontwerper Hans Gremmen en fotografe Marie José Jongerius samen. Beiden deden onderzoek naar de maakbaarheid van het landschap en de rol van ruimtelijke ordening en architectuur in relatie tot het Amerikaanse landschap. Welke invloeden hebben menselijke ingrepen op het beeld en de beleving van natuur?

Hans Gremmen benadert het landschap als een icoon of een verzameling iconen. Marie José Jongerius fotografeert het westen van Amerika met een focus op menselijke ingrepen in het landschap. De resultaten van hun beiden onderzoeken komen samen in de publicatie. Daarnaast brengt het project grafische vormgeving, architectuur, fotografie, beeldende kunst, marketing en geschiedschrijving samen. Het boek is verdeeld in twee volumes: de eerste toont serie foto's die Jongerius maakte over een periode van tien jaar; het tweede deel is een verzameling essays over de creatie van Amerikaanse landschap.

De commissie van de Dutch Design Awards selecteerde de publicatie vanwege de relevante onderwerpen en de overtuigingskracht van de presentatie. Lees meer over de nominatie voor de Dutch Design Awards op www.dutchdesignawards.nl.

De publicatie en het onderzoek van Hans Gremmen zijn ondersteund vanuit de Deelregeling Vormgeving.

Het boek is o.a. verkrijgbaar via FW:Books.