<
actueel / nieuws

Een werkperiode in het buitenland en jouw product bij een tiental verkooppunten?

20 augustus 2014

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie schrijft de Open Oproep Productvormgeving uit voor ontwerpvoorstellen van meubel- en interieurproducten. De oproep is een samenwerking met Pols Potten, Van Esch, DutZ collection, Michiel Drijver Keramiek en DK Home. Deze producenten hebben productiegelegenheden in binnen- en buitenland onder meer in België, Polen en Azië.

Na selectie biedt deze Open Oproep Productvormgeving je de kans om onder begeleiding van ervaren coaches/ontwerpers (Christoph Seyferth, Chris Kabel, Michiel van der Kley, Tejo Remy) bijvoorbeeld een keramisch product te maken voor Pols Potten in een atelier in Jingdezhen. Of een modulaire wandoplossing te ontwerpen voor een van de honderden winkels via Van Esch, inclusief een werkperiode in Azië. Of een glazen object voor DutZ collection, vervaardigd in een van de productieateliers in Oekraïne en Polen, en getoond op internationale beurzen. Interesse in keramiek? Voor Michiel Drijver Keramiek kun je een samenwerking aangaan met een keramiste en een kaarsenfabriek. Wil je een familie van uitgesproken objecten vormgeven voor een bedrijf in exclusieve interieurproducten met verkooppunten in 92 landen? Dien dan een voorstel in voor DK Home.

Als je interesse hebt om met jouw ontwerp de bestaande collecties van deze opdrachtgevers te verrijken, reageer dan op een of meerdere specifieke opdracht(en) door een opdrachtvoorstel in te dienen. Op de pagina Open Oproepen van het Stimuleringsfonds vind je uitgebreide informatie hierover.

N.B. Het fonds ziet er op toe dat de producent de gemaakte royalty-afspraken nakomt en heeft met de producent een honorarium van € 1.500 voor de ontwerper vastgesteld. Dit is exclusief materiaal- en reiskosten, deze worden eveneens vergoed.