<
actueel / nieuws

Eerste deadline Gamefonds: 5 april

22 maart 2013

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mediafonds voeren samen de subsidieregeling Gamefonds uit. Met de subsidieregeling willen de fondsen de ontwikkeling van artistieke games een kwaliteitsimpuls geven. De eerste subsidie deadline is al op 5 april!

Gamefonds
Een subsidie via het Gamefonds is een projectsubsidie voor het ontwikkelen van een artistieke game. De subsidie kan worden aangevraagd voor elke fase in de ontwikkeling van een game. Dat kan dus nog in het prille begin zijn van een idee, maar ook in het laatste stadium van de productie. Een aanvraag kan door ontwerpers, vormgevers, animatoren, game-ontwikkelaars en (culturele) instellingen worden gedaan, waarbij altijd sprake moet zijn van interdisciplinaire samenwerking. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mediafonds voeren deze regeling in 2013 en 2014 samen uit. Per jaar is een budget van 300.000 euro beschikbaar.

Crossovers
Het Gamefonds heeft tot doel de interdisciplinaire samenwerking tussen vormgevers, animatoren, gameontwikkelaars, culturele instellingen (of anderszins betrokken disciplines of organisaties bij de ontwikkeling of productie van de game) te bevorderen. Daarmee sluit het Gamefonds nauw aan bij één van de doelstellingen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie: het bevorderen van crossovers.

Klik hier voor meer informatie over het Gamefonds op de website van het Stimuleringsfonds.
Of ga voor meer informatie naar www.gamefonds.nl