<
actueel / nieuws

Embassy of Health tijdens Dutch Design Week 2019

10 oktober 2019

Chronic Health, it's only human?

Lang en gelukkig leven: hoe kunnen we dat waarmaken in de toekomst? We worden steeds ouder en de manier waarop we dat willen doen, vraagt om meer en andere zorg. Om samen de kwaliteit van de 'nieuwe zorg' te bepalen, helpt het om de toekomst te kunnen verbeelden. Dat is waar ontwerpers in uitblinken. Voor Dutch Design Week 2019 bundelden enkele van hen hun krachten om binnen de Embassy of Health te zoeken naar een nieuwe balans tussen technologie en natuur, tussen perfectie en imperfectie, tussen formele en informele zorg.

Met de tentoonstelling Chronic Health: It's only human? toont deze Embassy de kracht van design bij de transities in de zorg, evenals de dilemma's van de zorg. Met als doel bezoekers te inspireren om ook samen met elkaar op zoek te gaan naar de toekomst. U CREATE, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Philips Experience Design, Máxima MC, Waag en DDF werken als partners samen in de Embassy of Health.

We staan aan het begin van een grote transitie in de zorg. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie verbindt ontwerpers met organisaties die werkzaam zijn in de zorg. Juist omdat ontwerpers een uniek perspectief kunnen geven aan een van de belangrijkste aspecten van ons leven, en omdat ontwerpers in staat zijn ideeën te visualiseren en een pad te effenen richting oplossingen. Daarbij gaat het om het ondervragen van de kwaliteit van de zorg – en dan niet of die goed of slecht is, maar meer wat die kwaliteit eigenlijk bepaalt.

Acht projecten van ontwerpers, ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, maken onderdeel uit van de tentoonstelling Chronic Health: It's only human?: Moirai van Siba Sahabi, Up close & personal van Gortemaker Algra Feenstra en Waag, Vibrating Instrument and Modular structure van Adi Hollander, Encounter #6 van Joost van Wijmen, De Eendagszaak van Cascoland, Klusplus van Manon van Hoeckel en Nicky Liebregts, Millennium Ginseng Project van Kuang-Yi Ku en DEEP van Owen Harris en Monobanda.

praktische informatie
Locatie: De Embassy of Health is tijdens deze periode gevestigd in het Klokgebouw
Datum: 19 tot en met 27 oktober.
Tijd: iedere dag geopend van 11.00 tot 18.00
Entree: De Embassy is toegankelijk met een passe-partout van Dutch Design Week. Kaarten zijn online en bij de kassa verkrijgbaar.
Curatoren: Paulien Melis (Waag) - Jetske van Oosten (Stimuleringsfonds Creatieve Industrie) - Gjilke Keuning (U CREATE)
Ambassadeur: Frank Kolkman

Meer informatie is te vinden op:
https://www.worlddesignembassies.com/embassies/health/
https://www.ddw.nl/nl/programma/1777/embassy-of-health
Stimuleringsfonds nieuwsbrief special Zorg

Embassy of Health Conference
U CREATE, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Philips, Máxima Medisch Centrum, Waag en Dutch Design Foundation organiseren vrijdag 25 oktober de conferentie Embassy of Health. In het programma wordt dieper ingegaan op de thema's van deze Embassy door (inter)nationale sprekers, ontwerpers en jong talent. Met de tentoonstelling 'Chronic Health: It's only human?' toont de Embassy of Health de kracht van design bij de transities in de zorg. De opening wordt verzorgd door Het verdrietfestival. Kijk hier voor meer informatie en meld je aan.