<
actueel / nieuws

Evaluatiebijeenkomst TAX-videoclipfonds

26 juni 2012

Op woensdag 4 juli organiseren het Mediafonds en het Stimuleringsfonds voor Architectuur een evaluatiebijeenkomst van het TAX-videoclipfonds, in WORM Rotterdam. Aan de hand van een aantal prikkelende stellingen willen we met u de regeling tegen het licht houden.

Het medialandschap en de muziekindustrie zijn sinds de oprichting van het TAX-videoclipfonds in 2006 grondig gewijzigd door ontwikkelingen op het gebied van technologie en distributiemogelijkheden. De regeling die beoogt de kwaliteit van Nederlandse videoclips een impuls te geven en de samenwerking tussen beeldmakers en (pop)artiesten te stimuleren, is toe aan een evaluatie.

Aan de hand van een aantal prikkelende stellingen willen we met u de regeling tegen het licht houden. Muziektelevisie is dan misschien dood, maar de videoclip is springlevend! Een goede videoclip kan een nummer maken, maar muzikanten zijn conservatief! Het publiek kan meer experimenten aan dan de commercie denkt! Kortom: zijn de doelstellingen en criteria van het TAX-videoclipfonds nog actueel of moeten ze worden bijgesteld?

Kenners van het genre reflecteren op videoclips van makers als Roel Wouters, Victor Vroegindeweij en Henk Loorbach. Upload Cinema brengt een selectie van onderhoudende, spraakmakende, voorbeeldige muziekvideo's op internet en de zaal praat mee. Dit alles vindt plaats in WORM, instituut voor avantgardistische recreatie te Rotterdam onder leiding van moderator Dagan Cohen. Na afloop is er een borrel.

U bent van harte welkom. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: info@videoclipfonds.nl

Programma:
Tijdens het programma wordt een viertal stellingen behandeld, gevolgd door een discussie met de zaal

12.30 inloop

13.00 aanvang

Stelling 1: Muziektelevisie is dood maar de videoclip is springlevend
Stelling 2: Een videoclip waarin de muziek niet leidend is, is gewoon een korte film

14.15 pauze

Stelling 3: Een videoclip is een uitstekend middel om film/beeldexperimenten bij een groot publiek te brengen. Het publiek kan meer aan dan je denkt
Stelling 4: Een goede clip kan een nummer maken, maar muzikanten zijn conservatief

Paul Rutten, hoogleraar creatieve industrie, vat de middag samen en geeft zijn visie op de plaats van de muziekindustrie in de creatieve industrie.

Afsluiting Janny Rodermond, directeur Stimuleringsfonds voor Architectuur

17.00 borrel

Locatie:
WORM, Boomgaardsstraat 71, Rotterdam