<
actueel / nieuws

Expositie MACULAR reist naar Pittsburgh

31 oktober 2017

Naar aanleiding van de Open Oproep Internationale Verkenningen in 2016 vertrok het mediakunstenaarscollectief Macular met Joris Strijbos, Eric Parren en Nicky Assman naar de Verenigde Staten. Daar bezocht het collectief verschillende instellingen en voerden gesprekken met sleutelfiguren uit het Amerikaanse mediakunstveld. De verkenning heeft dit jaar geleid tot de solo expositie 'MACULAR' die van 22 september tot en met 31 december 2017 te zien is in Woodstreet Galleries in Pittsburgh.

collectief
Macular is een mediakunstenaarscollectief die een gemeenschappelijk belang heeft voor kunst, wetenschap, technologie en perceptie. Inmiddels bestaat het collectief uit Daan Johan, Eric Parren, Jeroen Molenaar, Joris Strijbos, Matthijs Munnik en Nicky Assmann. Samen werken zij aan het creëren en produceren van multidisciplinaire kunstwerken die worden gepresenteerd op festivals, musea, galeries en andere kunstinstellingen over de hele wereld.

expositie in Pittsburgh
De expositie in Pittsburgh toont een serie installaties die de interferentie tussen patronen van licht en beweging laat zien. De installaties zijn het resultaat van het onderzoek van het collectief naar de toepassingen van technologie en wetenschap in de kunst en hun voortdurende zoektocht naar de grenzen van de menselijke waarneming.

“De werken worden in prachtige ruimtes getoond, specifiek aangepast op de kinetische licht installaties. Het is een mooie show!” - Nicky Assmann


ondersteuning
Secretaris Digitale cultuur en Non-fictie Transmedia, Joris van Ballegooijen: 'Het is leuk om in een vroeg stadium ondersteuning te kunnen bieden en dan te zien dat dit ook op lange termijn werkt. De tentoonstelling is door de makers op eigen kracht georganiseerd en gefinancierd. Je probeert de keten te versterken, te investeren in talent, en als die elkaar dan uiteindelijk vinden is dat natuurlijk super. Dan ontstaat er iets. Het zijn eigenlijk de vruchten van je investering.'

Beeld bovenaan: PARSEC van Joris Strijbos en Daan Johan door Digitalarti