<
actueel / nieuws

Get a Grant Event DDW Eindhoven

11 oktober 2016

Het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseren gezamenlijke voorlichtingsbijeenkomsten over subsidiemogelijkheden voor net afgestudeerde kunstenaars en ontwerpers. Zoek jij financiering voor je project of praktijk? Kom op donderdag 27 oktober 2016 langs bij het Get a Grant Event tijdens Dutch Design Week in Eindhoven.

Het Get a Grant Event geeft een overzicht wat het Mondriaan Fonds en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie te bieden hebben voor jonge creatieve professionals. Kunstenaar Olivier van Breugel en ontwerper Klasien van de Zandschulp vertellen over hun ervaringen bij het indienen van aanvragen en waar je als aanvrager op moet letten. Aansluitend kun je tijdens de borrel specifieke vragen stellen aan de fondsmedewerkers.

Deze bijeenkomst maakt deel uit van een reeks voorlichtingsbijeenkomsten over subsidiemogelijkheden voor beeldend kunstenaars en ontwerpers. Bekijk hier de data van de andere Get a Grant Events in 2016.

Financieringsmogelijkheden binnen twee publieke cultuurfondsen
Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Het fonds biedt onder andere een scala aan bijdragemogelijkheden voor kunstenaars en bemiddelaars (curatoren en critici) op het gebied van talentontwikkeling en praktijkverdieping. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is het cultuurfonds voor architectuur, vormgeving, e-cultuur en alle mogelijke crossovers. Het fonds ondersteunt ontwerpers en makers o.a. vanuit de regelingen Talentontwikkeling, Vormgeving, E-cultuur en het Gamefonds.

Locatie: Dutch Design Week, 8e verdieping Veemgebouw, Torenallee 86-02, Eindhoven
Tijdstip: 15.00-17.00u incl. borrel
Sprekers: kunstenaar Olivier van Breugel en ontwerper Klasien van de Zandschulp, Zineb Seghchrounhi (Stimuleringsfonds Creatieve Industrie), Philip Montnor en Carmen Muskee (Mondriaan Fonds)
Moderator: Dennis Elbers (directeur Graphic Design Festival Breda en freelance curator)

Tickets en overige info
De 8e verdieping van het Veemgebouw en dus het Get a Grant event is enkel toegankelijk met een DDW-passepartout. U kunt via de website van DDW een passepartout kopen.
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.