<
actueel / nieuws

Gouden Tulp voor Zoet en Zout

20 februari 2013

De publicatie Zoet & Zout van Tracy Metz en Maartje van den Heuvel is gekozen tot beste non-fictieboek van 2012. Ook noemde The New York Times het boek 'verplichte kost'. In het boek wordt gekeken naar hoe Nederland omgaat met water en naar de gevolgen voor de inrichting van het landschap.

Gouden Tulp
Op16 februari reikte het CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) de Gouden Tulp uit aan de auteurs. De prijs wordt jaarlijks door een jury van boekverkopers toegekend aan een non-fictie boek dat in het voorgaande jaar is verschenen. De jury noemt het boek een 'ideale combinatie van tekst en beeld, van zakelijke informatie en creatieve verbeelding'. Ook heeft de publicatie lovende recencies gekregen van The New York Times en van Domus.

Zoet & Zout
In Zoet & Zout, Water en de Nederlanders beschrijft Metz de metamorfose die het Nederlandse landschap op dit moment ondergaat en hoe we zoeken naar nieuwe manieren om met het water te leven. Maartje van den Heuvel toont met meer dan 125 kunstwerken de rijke schakering aan betekenissen die Nederlanders hechten aan water.

>> The New Yorm Times over Zoet & Zout

>> Domus over Zout & Zout

>> CNPB.nl

Zowel het onderzoek als de publicatie van Zoet & Zout zijn door het Stimuleringsfonds ondersteund vanuit de Deelregeling Architectuur:

>> Publicatie Zoet & Zout
>> Onderzoek Zoet & Zout