<
actueel / nieuws

Hand Made

05 maart 2013

'Hand Made, Lange leve het ambacht' laat zien wat het ambacht was, is en kan zijn. Boijmans Van Beuningen belicht met deze tentoonstelling de historische ontwikkeling van ambacht en creatief vakmanschap en zet aan tot het denken hierover ter inspiratie van nieuwe generaties makers en opdrachtgevers.

De tentoonstelling gaat op zoek naar de waarheden achter clichés, geeft historische context en zet onder andere aan tot denken over authenticiteit, het onderscheid tussen kunst en ambacht en tussen amateurs en professionals. Getoond wordt bijvoorbeeld hoe oude technieken in moderne tijden opnieuw worden ingezet en hoe ambachtelijk het resultaat kan ogen van 3D-printtechniek. Aan de tentoonstelling is een uitgebreid film-, documentaire en activiteitenprogramma verbonden met demonstraties, workshops, vertoningen en een markt.

Het Museum Boijmans Van Beuningen stelt vijf gratis entreebewijzen voor twee personen ter beschikking. De eerste vijf personen die reageren, ontvangen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie een gratis entreebewijs. Om te reageren, bel met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie 010-4361600.

Hand Made is van 9 maart t/m 20 mei te zien in Museum Boijmans Van Beuningen.

Dit project is ondersteund vanuit de deelregeling Vormgeving:
>> Project Hand Made

website

www.boijmans.nl