<
actueel / nieuws

High Fashion, Low Countries

28 juni 2012

'¦ is een project en tentoonstelling van de Nederlandse Ambassade in Brussel en is mede tot stand gekomen met ondersteuning vanuit de Deelregeling Vormgeving Internationale Projecten. Het centrale thema is duurzaamheid, vakmanschap en de herwaardering van oude waarden en ambacht binnen de mode.

De sterke Belgische modesector en de innovatieve kracht van de Nederlandse modewereld op het gebied van duurzaamheid zijn samengebracht in High Fashion, Low Countries. Jonge Nederlandse en Belgische ontwerpers onderzoeken de mogelijkheden van hun vakmanschap en reflecteren op de meer duurzame effecten en aspecten van hun werk onder de noemer green, slow of sustainable fashion.

Tentoonstelling
De resultaten van dit project worden gepresenteerd in het Vlaams Cultureel Centrum De Brakke Grond, Amsterdam. Er is werk te zien van de Nederlandse ontwerpers Jantine van Peski, Natalie de Koning en Pauline van Dongen en van de Belgische ontwerpers Katrien van Hecke, Celine de Schepper en Lena Lumelsky. Het werkproces en de resultaten zijn te aanschouwen in een tentoonstelling, een film en het magazine dat in samenwerking met Glamcult Studio is ontworpen.

Opening vrijdag 13 juli van 17.00 – 22.00 uur
za 14 en zo 15 juli: 11.00 – 20.00 uur

Vlaams Cultureel Centrum De Brakke Grond
Nes 45, Amsterdam

website