<
actueel / nieuws

Interactive Reality

12 december 2013

Op 24 nov. vond in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond de conferentie Interactive Reality plaats, met sterke presentaties van interactieve pioniers uit zowel traditionele als nieuwe media. Een korte terugblik:

De grote zaal van de Brakke Grond zat vol op deze zondagochtend. Gedurende de dag gaven makers en producenten presentaties over hun werk, hun fouten en hun visies voor de toekomst. De sprekers waren; Jonathan Harris (We Feel Fine / I Love Your Work), Vincent Morisset (BlaBla / Just a Reflektor), Kira Pollack (TIME Magazine), Loc Dao (National Film Board of Canada), Marianne Levy Leblond (ARTE France), Jason Brush (Possible), Sarah Wolozin (MIT), Paolo Cirio (Street Ghosts), Ingrid Kopp (Tribeca New Media) en Adnaan Wasey (POV Digital).

MIT Open Documentary Lab
Een opvallende presentatie kwam van Sarah Wolozin van het MIT, waarin zij de recent gelanceerde database liet zien met de beste voorbeelden van transmediale producties, het MIT Open Documentary Lab. Een bijzonder rijke database, zeker voor vormgevers / ontwerpers die mee doen aan de oproep voor digitale longreads (sluiting 2 januari) en voor aanvragers bij de Transmediaregeling.

Interessant was ook dat de reputatie van de producent niet altijd garant staat voor een goede transmediale productie. Kira Pollack van Time Magazine vertelde dat een aantal van hun projecten minder succesvol waren door een zwakke adaptatie naar de online omgeving, ondanks de sterke content.

Dit evenement werd ondersteund vanuit de Deelregeling E-cultuur: >> Interactive Reality

website

www.doclab.org