<
actueel / nieuws

Jaarverslag 2015

05 april 2016

Het jaarverslag van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is verschenen. 2015 was een jaar waarin het fonds bijdroeg aan 682 waardevolle projecten op het veelzijdige gebied van de creatieve industrie, waarbij het aantal aanvragen met ruim 300 steeg ten opzichte van het jaar ervoor en het bedrag aan toegekende subsidies met ruim 1,6 miljoen euro is toegenomen. Het jaarverslag 2015 is te bestellen via onze website of te downloaden als PDF.

In het derde jaar van haar bestaan is het Stimuleringsfonds Creatieve industrie uitgegroeid tot een stevig cultuurfonds met een herkenbaar profiel. Naast de ondersteuning van een diversiteit aan vernieuwende culturele projecten, zijn er veel publieke activiteiten georganiseerd om het werkterrein van de creatieve industrie te verkennen, nieuwe coalities te smeden en om kennis en ervaring te delen, over de grenzen van de vele disciplines heen.

Kerntaak is en blijft het creëren van vrije ruimte voor ontwerpers en culturele instellingen. Dit jaarverslag 2015 geeft daar talloze voorbeelden van. Van de expositie In No Particular Order - met 36 veelbelovende ontwerpers uit verschillende disciplines variërend van architectuur, mode, product, grafisch tot e-cultuur, die meer dan tweeëntwintigduizend bezoekers trok - tot presentaties tijdens internationale festivals op het snijvlak van kunst en technologie. Van verkenningen van de mondiale verstedelijkingsproblematiek tot experimenteel onderzoek gericht op materiaal en technische innovatie. Al deze voorbeelden laten zien hoe het Stimuleringsfonds de rijke traditie binnen de creatieve industrie continueert en vernieuwt.

Een PDF-versie van het jaarverslag 2015 is te downloaden via deze link.

Het gedrukte jaarverslag 2015 is te bestellen door een mail te sturen aan info@stimuleringsfonds.nl, o.v.v. 'Jaarverslag 2015', uw naam en postadres.