<
actueel / nieuws

Kansen voor leegstaande kantoren

25 november 2011

Leegstaande kantoren zijn gemeengoed geworden in Nederland. Er is een structureel overaanbod dat lijkt te blijven groeien. Met het gezamenlijke actieprogramma 'Aanpak Leegstand Kantoren' slaan het Rijk, de gemeenten, provincies, banken, beleggers en projectontwikkelaars de handen ineen om leegstand terug te dringen.

Utrecht
Met het programma Inspiratie op Locatie gaat Aorta op zoek naar de stand van zaken in Utrecht. De provincie Utrecht pakt de leegstand aan door gemeenten en eigenaren te ondersteunen bij transformatie naar een nuttig gebruik van leegstaande kantoorpanden. Wat is de bijdrage van beleggers, beleidsmakers, architecten, ontwerpers, ontwikkelaars en gebruikers hierbij?

Programma
Onder leiding van Bart Cosijn (Urban Dialogue) worden diverse invalshoeken en mogelijkheden voor leegstand in Utrecht onderzocht. Er zijn bijdragen van verschillende partijen: Igor Sanjee (Provincie Utrecht), Tsaijer Cheng (Boundary Unlimited) en Hein de Haan (Urban Resort ), Luc de Wit (Vidès Transformatie & Ontwikkeling), Bart Theunissen (LeegstandvanzakenUtrecht), Jet van Zwieten / Boudewijn Rijff (De Vechtclub) en Jean Baptiste Benraad (Transformatieteam).

Het is mogelijk het project AL16, het grootste tijdelijke studentenhuis van Utrecht, te bezoeken onder leiding van de initiatiefnemers Stichting Tijdelijk Wonen.

7 december 2011
Aanvang: 19:30 uur
Locatie: Archimedeslaan 16, Utrecht
www.aorta.nu