<
actueel / nieuws

Koning verricht finissage van The Nurturing House in Beijing

26 oktober 2015

Op 26 oktober markeerde het bezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander tijdens een staatsbezoek aan China de feestelijke afsluiting van The Nurturing House in Beijing.

Na een wandeling door Dashilar - een traditionele hutong wijk waar architecten werken aan een vernieuwende aanpak voor herontwikkeling - bezocht de Koning de presentaties in The Nurturing House en sprak daar met deelnemers en samenwerkingspartners, waaronder MVRDV, Powerhouse Company, Tsinghua University & Towards2050 en China Building Centre.

De tentoonstelling en het conferentieprogramma van The Nurturing House vormden een gezamenlijke Chinees-Nederlandse verkenning van duurzame stedenbouw: hoe zijn we, in deze eeuw van de stad, gelukkig en gezond in onze steden? Hoe kunnen steden ons dagelijks bestaan en duurzame ontwikkeling koesteren? En hoe moeten wij de steden op hun beurt koesteren om dit mogelijk te maken, met schone lucht, water, energie, voedsel en mobiliteit?

Vijfentwintig presentaties van architecten, ontwerpers en stedenbouwers uit China en Nederland gaven antwoord op de vraag hoe China meer kan doen met minder: blijvende economische groei en een hogere kwaliteit van leven voor haar bewoners, zonder haar bronnen nog verder uit te putten. Bezoekers reageerden met eigen voorstellen op de inhoud, als onderdeel van interactieve presentaties en in antwoord op de tentoonstelling als geheel.

Als onderdeel van Beijing Design Week 2015 (23 Sept – 7 Oct) programmeerde The Nurturing House een serie debatten tijdens de openingsdagen, waaronder Citizens as Planners, Countryside Revisited, Urban Regeneration en Water Strategies. Na afloop van de BJDW bleef de tentoonstelling en het biologische Nurturing Café open voor activiteiten voor professionals en voor de buurt.

The Nurturing House, een initiatief van stichting ROAM in partnerschap met Beijing Design Week en de Nederlandse ambassade in Beijing, met steun van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, is het eerste project van het Next City Living Lab programma dat in 2016 verdergaat.

The Nurturing House is ondersteund via de Deelregeling Internationalisering.

Foto: ANP

website