<
actueel / nieuws

Lezingenreeks Makeblijde

10 november 2011

'Over de Grens' is een lezingenreeks over hedendaagse landschapsarchitectuur, een initiatief van Architectuurcentrum Makeblijde in samenwerking met de Nederlandse vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur. Hoe creëer je grenzen in het publieke domein? Welke ontwerpmethodes en zienswijzen zijn hierbij specifiek? Hoe kunnen we zelf bijdragen aan de invulling en vormgeving van ons landschap? En hoe kunnen we de openbare ruimte het beste inrichten gebruikers?

In vijf lezingen onderzoekt Architectuurcentrum Makeblijde de rol en de betekenis van de grens binnen de hedendaagse landschapsarchitectuur. Iedere lezing krijgt een eigen thema.

MIJN/DIJN op 18 november
Voor de tweede lezingenavond op 18 november bespreekt De Vlaming Paul Geerts (Secret Gardens) hoe de stad groener kan worden. Hij vraagt zich af welke rol is weggelegd voor bottom-up initiatieven en hoe de landschapsarchitect kan bijdragen. Floris van der Kleij (SWAMPS) zal ingaan op de schoonheid van niemandslanden als uitgangspunt voor landschappelijke interventies.

STAD/LAND op 2 december
Ton Matton (MattonOffice) en Eric-Jan Pleijster (LOLA Landschapsarchitecten) spreken in de derde aflevering uit de reeks over STAD/LAND. Matton vertelt aan de hand van zijn boek Surviving the suburbs over de veranderende relatie tussen stad en platteland, waarin volgens Matton ecologische stadsplanning, productontwerp en ecologisch activisme hand in hand gaan. Eric-Jan Pleijster licht vervolgens zijn benadering van het thema toe waarbij onder andere de Stadsrandenatlas Zuid-Holland aan bod komt.

Aanvang: 15.00-17.00u.
Aanmeldingen: aanmelden@makeblijde.nl

De eerste lezing heeft inmiddels plaatsgevonden. De laatste twee lezingen – ZEE/KUST en HIER/DAAR – vinden plaats in respectievelijk januari en februari 2012. Meer informatie