<
actueel / nieuws

LIVECAST - Inclusive Cities & Societies through Design: Tales of the TREM

21 oktober 2020

Op maandag 26 oktober om 14:00 uur presenteert het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie met medewerking van Pakhuis de Zwijger een livecast over internationale samenwerking in de creatieve industrie, onder de titel Inclusive Cities & Societies through Design – Tales of the TREM: Turkije, Rusland, Egypte en Marokko. De live-cast is tegelijkertijd de launch van de gelijknamige nieuwe publicatie 'Tales of the TREM'.

Bekijk de live-cast hier terug:


 • In de live-cast, delen teams van creatieve makers, ontwerpers en architecten hun bijzondere ervaringen in samenwerking met tal van creatieve lokale partners in Turkije, Rusland, Egypte en Marokko.

  De live-cast gaat over het belang van internationale uitwisseling op het gebied van actuele, urgente, globale thema's en de maatschappelijke rol en impact van design. Samen met vele lokale partners zoeken de teams naar innovatieve ontwerpoplossingen voor de talloze uitdagingen die snelle verstedelijking met zich meebrengt, zoals het ontwerpen van inclusieve publieke ruimtes, het ontwikkelen van goede, betaalbare huisvesting en nieuwe vormen van circulair design. Het doel is om de voor velen onbekende verhalen uit deze vier landen, de vernieuwende perspectieven en lessons-learned te delen met een breder publiek.

  Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ondersteunt 26 projecten binnen het meerjarige programma, getiteld 'Inclusive Cities & Societies through Design', als onderdeel van het Internationaal Cultuurbeleid 2017-2020 van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

  programma
  Met diverse teamleden gaan we o.l.v. presentator Jörgen Tjon a Fong in gesprek over de thema's:

  1. inclusieve steden en samenlevingen
  met gasten:
  Syb Groeneveld, directeur-bestuurder Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
  Tuğçe Akbulut, partner Tradition as a making tool (TR)
  Daria Naugolnova, partner Identity in Typical (RU)
  in video:
  Friday Milk, partner Murmansk Prospekt (RU)

  intermezzo
  Robin Vermeulen en het Amsterdams Andalusisch Orkest, partner Facets of Tangier (MA)

  2. internationale samenwerking
  met gasten:
  Daria Ofman en Abdalla Daif van Connecting Deltas (EG)
  Thijs Verhaar van Inclusive Regenerative fashion in Turkey (TR)
  Yassine Salihine, ontwerper en adviseur van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

  3. blik op de toekomst
  Keynote van Birgitta Tazelaar, deputy Director-General for International Cooperation – Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken

  publicatie
  Alle 26 projecten worden in een publicatie uitgelicht, met inspirerende interviews, verhalen en foto's.