<
actueel / nieuws

Marga Weimans op Amsterdam Fashion Week

17 januari 2013

Van 18 t/m 27 januari is er de Amsterdam Fashion Week. Hier zal o.a. de nieuwe collectie van Marga Weimans worden getoond, mede tot stand gekomen door een bijdrage van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Na de fashion week is de collectie te zien in het Groninger Museum, dat in het najaar van 2013 een solotentoonstelling aan Marga Weimans wijdt.

De collectie
De collectie met de titel 'Body Archive' omvat tien silhouetten met een architectonische en industriële invalshoek. De collectie is een artistieke en visuele benadering van mode, waarbij innovatie, het verleggen van grenzen van wat mode kan zijn en het agenderen en bediscussiëren van relevante issues door Marga Weimans als voornaamste doel wordt gezien.
>> website Marga Weimans

Amsterdam Fashion Week
De Amsterdam Fashion Week (AFW) is een initiatief om de Nederlandse modevormgeving en mode-industrie nader tot elkaar te brengen en werkt als platform voor het positioneren van de Nederlandse mode in een internationale context. Twee keer per jaar organiseert de AFW een programma met catwalkshows van beginnende talenten, gevestigde modeontwerpers en commerciële labels, beurzen, presentaties en lezingen voor zowel professionals als het grote publiek.
>> website Amsterdam Fashion Week

Dit project is door het Stimuleringsfonds ondersteund vanuit de deelregeling Vormgeving.
>> Project Body Archive