<
actueel / nieuws

Masterclass Smart Synergy

10 april 2012

Tijdens de IABR 2012 organiseren alle Nederlandse Academies van Bouwkunst gezamenlijk de tentoonstelling Parallel Cases Smart City. Hoe definiëren we de 'slimme steden' van de toekomst? Hoe kunnen stedelijke gebieden bijdragen aan de grote vraagstukken van klimaat, energie, samenleving en economie? Over hetzelfde onderwerp start vanaf 20 tot en met 26 april een Masterclass Smart Synergy over de impact van water-, energie-, afval- en voedselsystemen in de Randstad. Welke betekenissen hebben deze cycli voor wonen, infrastructuur en toerisme?

De Masterclass, onder leiding van Ton Venhoeven (Rijksadviseur infrastructuur en directeur van Venhoeven CS in Amsterdam) en Jan Willem van Kuilenburg (Fontys Academie voor Architectuur en Stedenbouw, Tilburg en directeur van Monolab architects in Rotterdam), is toegankelijk voor jonge en ervaren ontwerpers vanuit alle ruimtelijke disciplines. Onderwerp van studie is een synergetische visie op de Randstad, vanuit de cycli van water, voedsel, energie en afval en met hun impact op occupatie, infrastructuur en toerisme.
Zes lezingen, twee seminars en een excursie maken deel uit van het intensieve programma van de Masterclass. De resultaten zullen op 26 april publiekelijk worden gepresenteerd op de Parallel Cases tentoonstelling in het NAi.

De masterclass is van 20 tot en met 26 april. Er wordt gewerkt in het Berlage Instituut en in de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Lunches, diners, excursie, lezingen en de seminars zijn inclusief. Kosten: € 650.-. Taal: Engels

Aanmelden kan tot 10 april.

Meer informatie: www.stadslab.eu