<
actueel / nieuws

Nederlandse gameontwikkelaars geselecteerd voor de Gamescom 2018

25 juli 2018

Van 21 tot en met 25 augustus 2018 vindt voor de tiende keer de Gamescom plaats in Keulen. Met meer dan 350.000 bezoekers uit 106 landen is de Gamescom de belangrijkste beurs voor de gamesindustrie in Europa, voor zowel de zakelijke- als de consumentenmarkt. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie vindt het van belang dat jonge, talentvolle Nederlandse gameontwikkelaars zich kunnen presenteren op een internationaal georiënteerd platform als de Gamescom. Het Stimuleringsfonds ondersteunt dit jaar vijf gameontwikkelaars in het Holland Paviljoen.

In 2017 brachten meer dan 30.000 zakelijke bezoekers waaronder media, uitgevers, investeerders, ontwikkelaars en influencers een bezoek aan de beurs. Voor gamebedrijven is het een uitgelezen kans om te netwerken en structurele relaties op te bouwen in binnen- en buitenland.

Holland Paviljoen
Voor de huidige editie organiseert de Dutch Games Association (DGA) voor de achtste keer het Holland Paviljoen op het B2B-gedeelte van de Gamescom. Het Stimuleringsfonds ondersteunt de DGA in de organisatie van het paviljoen, waar plaats is voor zowel gevestigde als jonge makers. Op deze manier wil het fonds jonge makers ervaring laten opdoen met zichzelf op professionele wijze presenteren en hen de kans geven hun game te showcasen.

selectie open call
Het Stimuleringsfonds ondersteunt een aantal gameontwikkelaars, geselecteerd op basis van een open call die breed is uitgezet onder het netwerk van de Dutch Games Association en de Dutch Game Garden.

De geselecteerde games zijn:

Mish Mash
Doron Hirsch
Fromto
Erik Habets
Puzzle and games
Daan Kreek
Space Vikings
Luuk Waarbroek
Bolt Storm
Luka Kvirikashvili

Show Your Courage
Nieuw in het Holland Paviljoen is het programmaonderdeel 'Show Your Courage', dat in het teken staat van netwerkvorming en kennisdeling. Uit de praktijk blijkt dat jonge gameontwikkelaars veelal ervaring op dit terrein missen en de drempel om bijvoorbeeld investeerders of publishers aan te spreken hoog is. Daarom wordt er in het Holland Paviljoen een Show Your Courage-corner gemaakt waar jonge gameontwikkelaars de kans krijgen om in contact te komen met inspirerende en prominente partijen uit de gamesindustrie. De DGA nodigt hiervoor een aantal relevante partijen uit waaraan jonge developers en andere geïnteresseerden gerichte vragen kunnen stellen. De sessies worden gefilmd en zijn live te volgen op de website van Gamescom.

Indie-Arena
Ook ondersteunt het Stimuleringsfonds twee Nederlandse developers voor hun aanwezigheid op de Indie-Arena. Dit is een plek op het B2C-gedeelte waar independent gamedevelopers uit allerlei landen hun game kunnen presenteren aan een breed publiek. Vanuit Nederland zijn de games Swords & Soldiers 2 (Ronimo Games) en Deliver Us The Moon' (Keoken) door de Gamescom geselecteerd om deel te nemen.

Foto bovenaan: Gamescom 2016, Tamara Robeer
  • Mish Mash, Doron Hirsch


  • Foto bovenaan: Gamescom 2016, Tamara Robeer