<
actueel / nieuws

Netwerkborrel viert Nederlands ontwerp

09 april 2014

De start van de Design Week en Salone del Mobile in Milaan wordt traditiegetrouw ingeluid met een borrel ter viering van het Nederlandse ontwerp. Dit jaar werd de netwerkborrel georganiseerd door het Nederlandse Consulaat-generaal in Milaan, Het Nieuwe Instituut en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Speciale gast van de avond was minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker.

De netwerkborrel vond plaats in Lambretto Art Project in de wijk Lambrate. Deze ruimte werd voor de gelegenheid beschikbaar gesteld door de Design Academy Eindhoven, Het Nieuwe Instituut, het Textielmuseum, het Zuiderzeemuseum en CHP'¦? jewelry in context, waar tijdens de hele Design Week hun presentaties te bezoeken zijn.

De Design Week in Milaan is bij uitstek het moment waar de kwaliteit en diversiteit van het Nederlandse ontwerp in een internationale context tot zijn recht komt. Tijdens de Salone del Mobile staat heel Milaan in het teken van meubel- en productdesign. Naast de beurs zelf zijn er honderden kleinere evenementen en presentaties te vinden van meubelmerken en ontwerpers. Producenten, inkopers, journalisten en andere designprofessionals van over de hele wereld bezoeken jaarlijks dit grote evenement. Iedere bezoeker zal het opvallen hoe aanwezig het Nederlandse ontwerp hier is.

Dit jaar bezoekt ook minister Jet Bussemaker dit evenement. Zo kan zij met eigen ogen aanschouwen hoe Nederlandse ontwerpers en merken, zowel gevestigde namen als jonge makers, in een internationale setting werken aan culturele initiatieven en commerciële successen.

Voor deze bijzondere gelegenheid was de minister ook aanwezig bij de borrel, die drukbezocht werd door Nederlandse en internationale gasten. De borrel vond plaats temidden van alle presentaties van de Design Academy Eindhoven, Het Nieuwe Instituut, TextielMuseum, Zuiderzee Museum en chp'¦?. De minister sprak er met de ontwerpers die hier de Nederlandse creatieve industrie vertegenwoordigen.

De samenwerking tussen alle partijen leverden een goedbezochte en levendige avond op, waarbij het ontwerp centraal stond. Het Stimuleringsfonds wil graag iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan het slagen van deze avond.

Auteur: Eva Roolker, stafmedewerker Vormgeving, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Fotografie: Ilco Kemmere